Merry Christmas (inte marry, viktigt med uttalet)

Detta är den sista gången jag skriver i bloggen innan julen. Nu kommer min blogg ta jullov, precis som jag. Så du vet Stina (min mest trogna läsare). Nu är nästan allt gjort inför julen. Jag hade min sista tenta idag, som jag klarade. Det är helt underbart underbart! Nu slipper jag tänka på pluggeriet under lovet.

Imorgon kommer mina föräldrar för att hämta mig här i Linköping. Mycket snällt av dem. Väldigt bra, för annars vet jag inte hur jag skulle få hemhem alla mina julklappar. Julklappar är skoj att ge bort. Synd att man inte har mer pengar att spendera på dem.

Jag håller på att packa. Samtidigt passar jag på att rensa ut min garderob lite. Det är tokigt vad man samlar på sig. Vilken liten del av kläderna som egentligen används...

Idag köpte jag en present med en bjällra på snöret. Lite irriterande att cykla hem med den, för den lät precis heligaste tiden. Fast å andra sidan så gav det ändå en väldigt julig bjällerklangstämning

Such a beautiful surrender.
Bye bye everyone! See you after Christmas!

Det har ju snöat litegrann

Jag är inte så bra på att plugga idag. Usch och fy! Det borde jag vara, eftersom tentan är i morgon.

The United Kindom of Great Britain and Northern Ireland

Snart är det slut med att plugga om Britain, snart är det jullov. Skööööööööööööööönt!! Jag längtar så. Man får liksom mindre ambition till att plugga så här nära julen. Tur att jag tycker det är kul med Britain. Eller i alla fall en del av det. Historia är grymt intressant, men all denna politik och alla akter av olika slag... Tur att jag inte ska bli samhällskunskapslärare.

Varför trycker man hårdare på fjärrkontrollen när det är dåliga batterier? Hjälper det egentligen?

Hjälp!

Yyyyyyyyyyy, mina pepparkakor är slut! Hur ska jag nu kunna klara av att tentaplugga ändå tills på måndag?

Det blir inte mycket av VFU:n

Nu är det tredje gången inom en vecka som jag tror att jag ska ha VFU, men det blir inställt. Idag hann jag i alla fall inte åka iväg till Skägget. Jag hade dock ätit frukost, duschat och sminkat mg. Jag fick lägga mig igen och sov några timmar. Det var väldigt skönt. Jag var så trött. Dumt bara att jag förra måndagen glömde min lunchlåda på Skägget, med mat i. Iiiiuuuusch, den luktar kanske inte så gott nu. Nu ska jag äta egenbakade pepparkakor. Hej och hå!

Yule, yule, strålande yule

Snart är det yulelov, för snart är det yuleafton och då får man sjunga yulesånger. Tänk så mysigt. Igår åt jag årets första yulebord. Det tar faktiskt väldigt lång tid att göra yulemat. Vi åkte och handlade vid halv sex. Maten stod på bordet vid halv nio. Fast det gör inget att det tar lång tid. Det är mysigt att laga yulemat. Dessutom ackopanjerades vi av yulemusik, mest Peter Jöbacks yuleskiva. Jag har blivit lite besatt av den. Det är den enda yuleskiva jag har, så därför spelas den flitigt i min stereo. Man skulle kunna tycka att jag borde vilja lyssna på andra yuleskivor när jag är hos andra, men icke. Jag insisterar på att Peter Jöbacks yuleskiva ska spelas om och om igen... 



Good yule till er alla!

Prince of Wales

Det är roligt att de tror att Prince Charles är Englands kung. SVT, ni borde veta bättre ju! Han är ju Prince of Wales. Den titeln infördes för övrigt 1301 när engelsmännen hade besegrat Wales, som blev av med sin självständighet.  Kung Edward I gav titeln till sin son, som senare blev Kung Edward II (kunde de inte ha bättre fantasi med namnval?). Den första Edward lurade Walesarna, han sa att han skulle välja en prins av Wales som var född i Wales och som inte talade engelska. Då såg han bara till att hans fru födde deras son i Wales, sedan var det fixat. Småbarn kan ju inte prata alls ju.

Koffeinhalstabletter är verkligen äckliga, men jag inbillar mig att de funkar. Varför dricker jag inte kaffe istället? Mycket godare...

Coldplays Fix You är verkligen otroligt bra. Jag kan lyssna på den om och om igen. En av de bästa låtar som har gjorts. I alla fall känner jag så nu. Jo, men den är grym! Lyssna, lyssna, lyssna på den!

Oro för lagen

0-0 mot Ajax...hm...jag är lite orolig för Arsenal detta året. Det går ju inte så överdrivet bra i ligan heller. En blygsam femteplacering just nu, t.o.m. efter Tottenham!  Bara det tredje bästa London-laget. Så kan det ju inte vara. Det tycker jag inte om. Jag tycker heller inte om att Chelsea ligger före så mycket. Det känns orättvist att bara köpa ihop ett superlag och vinna ligan. Fast det beror väl troligtvis inte bara på det. Se bara på Real Madrid. Det går ju inte så väldigt bra för dem just nu. Ungefär lika bra som för Arsenal kanske. För övrigt tycker jag verkligen inte om att Häcken har snott Hasse Berggren. Vem ska nu göra alla mål? Hasse Hasse våran brasse...!

Läskigt att det finns en skarpladdad mina i Göteborg från andra världskriget. Alla i Göteborg: håll er borta från hamnarna! 

Multi-coloured Jelly Beans

Hörde att de har hittat en katträv på Borneo ... Kul att alla däggdjur inte ännu är funna, eller var funna. Fast det borde ju finnas fler  oupptäckta däggdjur där ute ...

Jag har läst ut min Nice Work idag. Äntligen! Det har tagit sin tid, dels för att den var så väldigt lång och dels för att den inte var så väldigt intressant. Nu återstår det bara att skriva en textanalys på den.

Köpte min sista julklapp idag. Jelly Bean-skål med Jelly Beans (lr nån fakesort, men ändå...)

Hoppas du hittar hit Erika =)

Konstfullt arbetade länkar

Jag har precis lagt märke till att bloggen är ganska smart. Den länkar tillsånt som den anser höra till texten. Tex till mitt inslag med Mozartkulorna tipsar den om gratis receptsajter och till Stinas inlägg om hennes cykel tipsar den om cykelsajter. Mycket skojsigt =).

Grå dag

Jag släpade mig upp vid kvart i sju idag. Jag åt min frukost, glömde bort julkalendern och sminkade mig. Tog mig ut till min blöta cykel och åkte iväg till Skäggetorpsskolan på en nattsvart morgon. Med ögon, som skulle behöva varsin tändsticka för att hålla sig uppe, kom jag in i skolan bara för att få reda på att min mentor var hemma med sjukt barn idag. Tänk, jag kunde egentligen ligga kvar i min gosiga, sköna säng med mitt varma fluffiga täcke och mina två underbara kuddar. Usch, så onödigt det kändes. 

The battle's almost won, and we're only several miles from the sun. 

Die Zauberflöte

Idag är studeiflyktens dag. Det finns så väldigt mycket annat att göra. Till exempel gå hela förmiddagen på stan och titta på mysiga julsaker. Jag köpte ett te, Vintersaga. Bara namnet gör ju att man vill dricka det hela tiden. Som tur är är det det gott också, med smak av citrus och kanel.

Snart fyller
Mozart 250 år, eller skulle fylla, han är ju död nu. Jag måste fira honom på något sätt, han är ju ändå min favoritkompositör. En musikens Kristus, som Tjajkovskij sa. Schubert ansåg att han har lämnat ett avtryck på våra själar av en ljusare och bättre tillvaro. Jag håller med dem. Det blir nog till att göra Mozartkulor till jul. 

Mozartkulor
250 g mjuk nougat
250 g mandelmassa
3 dl florsocker
2 msk vit sirap
200 g mörk blockchoklad

Dela nougaten i 30 lika stora bitar och forma dem till kulor. Arbeta samman mandelmassan, florsockret och sirapen, gärna i matberedare. Kavla ut massan mellan plastfolie. Skär i 30 bitar. Rulla in nougatkulorna i mandelmassan. Smält blockchokladen. Håll kulorna med en provsticka eller tandpetare och doppa dem i den smätla chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper. Förvara svalt.

Elizabethtown

Jag är en vinnare! Jag har vunnit ett Elizabethtown-kit med en röd t-shirt, en skiva med soundtracket och två biobiljetter. Det är roligt med överraskningar, man skrattar hela tiden. Nu har jag en skiva med bilder på Orlando. Cameron har bra musiksmak.  Elizabethtown ligger i Kentucky. Det ser man på min tröja. Synd bara att filmen inte går på bio i Linköping längre.

Jesus was a crossmaker.

Pysseli pyssela pysselalla

Vad hände med mitt förra inlägg? Det försvann helt. Puts väck. Bloggen är lite tjurig ibland. Jaja. Jag får väl skriva ett nytt då då.

Idag har jag pluggat kanske i tio minuter. Vilken skön dag det har varit. Och mysig. Jag och Stina har nämligen julpysslat hela eftermiddagen. Vilken julstämning! Vi lyssnade till och med på julmusik (samma skiva på repeat några gånger). Nu är jag flera julklappar rikare (att ge bort så klart). Synd bara att det började regna sen...

Hagrid är oskyldig.

Varför svarar inte soffbordsmänniskan? 

hallå

Varför kan man inte ha en blankrad där man vill?