Tjän-guru

Varför åkte jag till Australien för att se kängurus? Jag kunde lika gärna stanna hemma i Malmö...


Bloggen Goes Skvallerblaska

Sedan jag flyttade till Malmö hade jag bara sett en "kändis", nämligen Filmkrönike-Orvar. Nu på två dagar har jag sett hela tre kändisar. Först ut var Jepson och Leari från the Ark med familjer. De gick på gatan utanför Mormors bageri. Jag blev lite starstruck och stirrade nog för mycket. Lisa, som jag gick med tyckte mest det var konstigt att jag inte sett dem förut. "Man ser ju dem heeela tiden ju". Men icke hade jag gjort det. Ungefär som när jag var i Australien och inte såg en enda ödla. Bästa the Arklåten.

Dagen efter var det Anders från "Anders och Måns". Han gick ganska nära där jag såg the Ark-killarna. Kanske är det där jag får hålla mig. Bästa Anders-och-Måns-låtarna.  


Malmö

Nog för att jag saknar Australien, för det gör jag verkligen, men jag tycker det är himla skönt att vara tillbaka i Malmö. Jag gillar verkligen Malmö och dess invånare. Det är något visst med staden som jag verkligen gillar. Avslappnat och skönt. För mig är nog Malmö Sveriges Australien (okej inte hela Australien, eftersom jag bara varit i Sydney med omnejd). Folket i Australien känns väldigt easygoing och så är det mycket här också tycker jag. Inte helt på samma sätt såklart, men ändå. Kan nog vara därför jag kände mig så hemma i Manly också. Jag kände igen mentaliteten lite. I alla fall. Jag hittade två klipp från en CNN-serie som heter My City My Life där Nina Persson visar runt och pratar om Malmö. Hon sammanfattar det väldigt bra. Eftersom jag inte får videogrejen att funka, så får jag länka. Del 1 och del 2.

The Evil Twin

Min nya bil är en elak bil. Som tur är har den hittills varit snäll mot mig.


A Car, A Ka

Var så så ledsen när jag lämnade Erika och de andra i Australien. Med svullna, röda ögon satte jag mig på planet för att resa de 28 timmarna hem till Sverige. Usch. Längtar tillbaka. Saknar.

För att muntra upp mig lite köpte jag en bil, en Ford Ka. Fin liten bil. Bra när jag pendlar.

Aussie

Igar regnade det har i sydney. Det blir ganska kallt da faktiskt. Jag har hort att det ar varsta varmeboljan hemma. Ironiskt att det ar sa mycket varmare i sverige an i australien. Men det gor dock inget for mig. Jag akte inte hit for att jag ville sola, utan for att traffa erika och uppleva ett helt nytt land. Hittills ar jag mer an nojd. Aussies ar verkligen valdigt vanliga och oppna. Sjukt positiv installning. Det ar skont nar man kommer som utboling att kanna sig sa valkomnad.

Tva saker jag funderar over nar det galler Australien:
Varfor igorerar de att det ar kallt och struntar i att ha isolering och varme inomhus?
Varfor har de sa sjukt sma brevlador att inte ens ett litet kuvert far plats?

I mandags gick jag och
Ina en pa en ganska lang promenad. Hur vackert som helst. Vi gick till Freshwater Beach vidare pa klipporna till Curl Curl Beach.

Manly

Ok, nu befinner jag mig i Manly, dar Erika bor. Manly ar typ en forort till Sydney. Det ar Sydney, men inte i stan. Manly ar mera ett surfarstalle. Valdigt mysigt och avslappnat. Det ar vinter nu, sa inte sa jattemanga surfar. The Aussies tycker att det ar skitkallt nu och vissa klar sig med vantar och mossa, trots att i min varld ar det som en sval svensk sommardag (typ mellan 15-20 grader). Crazy people! Har ar huvudgatan i Manly, the Corso:


Det ar mysigt att ga langs stranden, trots att det ar lite for kallt for min smak att bada. Dock ska jag troligtvis fa lara mig surfa. Inte for jag kommer vara bra pa det, utan ramla hela tiden, men anda. Har ar Manly och Manly Beach ovanifran:

 


See ya!