Nu är vårterminen här

Nu har mina tre sista veckor på höstterminen slut. Det känns konstigt att man ska tillbaka till universitetet på tisdag. Det var så länge sen nu. Det känns som om jag har varit på Skäggetorpsskolan jättelänge nu. Jag känner mig hemma där. Fast det ska faktiskt bli kul att komme tillbaka till universitetet. Jag är nervös över att vi ska ha en lärare vi inte har haft förut. Jag har hört en massa skräckhistorier om honom. Huhuhu!

Jag saknar min dinosarie Greger. Han har hållit sig undan sen den dagen då jag brände honom i lampan.

Grattis Mozart!

Will



Här är Shakespeare i egen hög person. Lägg märke till ringen i örat. Så snygg verkar han ju inte ha varit, men jag lever i tron av att han såg ut som
Joseph Fiennes (uttalas fajn) i Shakespeare in Love

Macken

Jag läser Shakespeare. Det är jätteskojsigt att läsa Shakespeare. Jag skrattar hela tiden när jag läser Macbeth. Han är så klurig den där Shaken. Han har så många praktiska ord som inte används idag: aroint (go away), methinks (it seems to me), hence (from this place) m.fl. Fiffiga va? Avslutning på bloggen idag blir mitt favoritstycke ur Macbeth:
- Where hast thou been sister?
-Killing swine.

The bucket

There's a hole in the bucket, dear Liza dear Liza
There's a hole in the bucket, dear Liza a hole

Go fix it dear Henry, dear Henry, dear Henry
Go fix it dear Henry, dear Henry, fix it.

With what shall I fix it, dear Liza dear Liza
With what shall I fix it, dear Liza with what

With a straw dear Henry, dear Henry, dear Henry
With a straw, dear Henry, dear Henry, with a straw

But the straw is too long, dear Liza dear Liza
The straw is too long, dear Liza too long

Cut it, dear Henry, dear Henry, dear Henry
Cut it, dear Henry, dear Henry, cut it

With what shall I cut it, dear Liza, dear Liza
With what shall I cut it, dear Liza with what

With an axe, dear Henry, dear Henry, dear Henry
With an axe, dear Henry, dear Henry, with an axe

The axe is too dull, dear Liza, dear Liza
The axe is too dull, dear Liza too dull

Sharpen it, dear Henry, dear Henry, dear Henry
Sharpen it, dear Henry, dear Henry, hone it

On what shall I sharpen it, dear Liza dear Liza
On what shall I hone it, dear Liza on what

On a stone, dear Henry, dear Henry, dear Henry
On a stone, dear Henry, dear Henry, with a stone

But the stone is too dry, dear Liza dear Liza
The stone is too dry, dear Liza too dry

Well wet it, dear Henry, dear Henry, dear Henry
Well wet it, dear Henry, dear Henry, wet it

With what shall I wet it, dear Liza, dear Liza
With what shall I wet it, dear Liza with what

Try water, dear Henry, dear Henry, dear Henry
Try water, dear Henry, dear Henry, use water

In what shall I fetch it, dear Liza, dear Liza
In what shall I fetch it, dear Liza in what

In a bucket, dear Henry, dear Henry, dear Henry
In a bucket, dear Henry, dear Henry, in a bucket

There's a hole in the bucket, dear Liza, dear Liza
There's a hole in the bucket, dear Liza a hole

Mozart

Nu äntligen sker det! Det efterlängtade firandet av Wolfgang Amadeus Mozarts 250-årsdag. På fredag på SVT 1 och 2 drar 12 timmar med Mozart igång. Redan klockan 8 på morgonen startar kalaset. Det kommer att vara dokumentärer och konserter m.m. Det kommer till och med finnas en Mozartsoffa med gäster. För att sluta med ett citat av Mozart som egentligen inte passar in alls: "Om jag skulle ha gift mig med alla kvinnor jag har skrattat med skulle jag ha haft 200 fruar". 

Telia

Varför ska gigantiska företag som Telia och SJ alltid envisas med att vara så omständiga och krångliga? Telia är faktiskt snäppet bättre än SJ, de har i alla fall trevlig personal när man ringer kundtjänst. Jag skulle försöka flytta mitt tele- och bredbandsabonnemang i går på internet. Det skulle bli billigare så. Det krånglade och krånglade. De påstod att adressen inte stämde med telefonnumret, att läget inte stämde och att våningen inte stämde. När jag nästan var klar och skulle trycka mig vidare krashade allt. Så jag visste inte om något hade blivit registrerat. Det fixade sig i alla fall i dag när jag ringde Telia. Och kön var faktiskt inte extremt lång, jag började på plats 25. Men varför ska det vara så dyrt att flytta sitt abonnemang?

Idrottsgalan

Ibland blir jag för rörd. Rörd till tårar flera gånger under idrottsgalan, hur låter det? Jag blev så glad när Anja vann, hon var verkligen värd det. Jag fällde också en tår när Kajsa vann. Vilken prestation och vilken come back. Tur att hon har ett sånt stöd av Måns. Och Yannik så klart. Roligt oxå att Tony Rickardsson vann. Och han tyckte att det var det största i hela sin karriär... Prinsen såg dock lite stel ut när han delade ut priset. Han är väl inte van vid sådana saker.

Helen Sjöholm som kranskulla var roligt. Låten är däremot lite för mycket dansband för min smak. Annars diggar jag Helen väldigt mycket. Jag har hennes autograf =)

Jag saknar Per Elofsson en massa. Kan han inte komma tillbaka igen? Nä, det är nog lite för mycket begärt. Men, vad jag vill ha tillbaka honom. Det är något speciellt med honom...

De har bra musiksmak på idrottsgalor. Precis som på fotbollsgalan hade de en förkärlek för Coldplays Fix You. Inte så konstigt på en så bra låt. Fast idrottsgalan var mycket bättre än fotbollsgalan, mycket bättre produktion. 

En dag på jobbet

När man bara har en lektion så kan man roa sig med att hitta på låtar till alla ord i gloslistan till Snow White. Det kan dock bli lite svårt. Om det är någon som kan låtar med orden: powerful, go upstairs, be fast asleep, swing open, disturd, was stuck, throat, servant, near and far, red-hot, handsome eller wedding, så får ni gärna höra av er. Alla tips är välkomna. 

Det är roligt att rektorn på Skägget är bror till Anders i Anders och Måns

Sjukling

Egentligen har jag ingenting att skriva om alls. Det har inte hänt något alls i mitt liv de senaste två dagarna. Jag är extremt förkyld och har varit hemma från VFU:n i två dagar nämligen. Det börjar i alla fall bli bättre, jag kan ju sitta upp och till och med skriva. Ucsh va trist det är att vara sjuk! Hoppas att jag kan gå i morgon.

Jag har passat på att se på en massa TV när jag har varit hemma. Det går så otroligt mycket superdåligt på dagarna på de kanalerna jag har. Mest har jag tittat på Barnkanalen. I går var det ett program där där alla såg ut som en blandning mellan punkare och indianer med en massa smink och konstverk i ansiktet och fjädrar, färg och spray i håret. Det handlade om ett dataspel (nåt slags realityspel) som alla spelade och nu var det strömavbrott och alla blev helt galna. En tjej var kidnappad och en massa technomänniskor var elaka. Jag fattade inte riktigt hur det slutade dock. Låter spännande va?

Long time, no seeing.

Välkomna tillbaka kära bloggläsare (bra att det ordet både är singular o plural). Nu är jag här igen, efter mitt jullov. Jag förstår att väntan har varit olidlig, men nu är jag tillbaka igen.

Nu har det då hänt igen. Men det var faktiskt första gången denna säsongen. Jag har klarat mig bra länge. Jag tror faktiskt det är rekord. Men som sagt, nu har det hänt i alla all: jag har ramlat med cykeln. Det hände i morse på väg till Skägget. Cykeln blev helt enkelt helt okontrollerbar och ville åka sin egen väg. Det ville självklart inte jag, så jag stretade emot. Men vad hjälpte det? Det slutade med att jag låg där med cykeln i en snödriva.

För övrigt är jag väldigt väldigt förkyld. Jag tror jag har allt som man kan ha när man är förkyld. Jag hostar dock inte, men nyser, vilket är nästan samma sak.