Lov

Det slår aldrig fel. I morgon eftermiddag har jag officiellt lov. Dock har jag blivit tvungen att "tjuvstarta" lite då jag håller på att bli sjuk. Var tvungen att gå hem från fritids idag. Jag har varit sjuk ALLA lov sedan jag började arbeta som lärare. ALLA! Det slår aldrig fel. Jag orkar inte. Jag behöver mina lov.

Välgörenhetsgala för Golomolo

Igår var det stor fest när föreningen Golomolo, som hjälper ett barnhem och skola i Uganda, slog till på stort och anordnade en välgörenhetsgala. Cirka 120 personer var där, vilket är väldigt bra. Flera ur föreningen har i höst varit på en resa till Gossace skola och barnhem för att se hur det går för dem, varifrån man kunde se bilder och film. Mycket hände under kvällen: återförening av Housewife Lovers, lotteri, auktion, dans osv. i de jättebraiga lokalerna på Samuels jobb. Jag ropade in byte till vinterdäcka av Samuel för 250 kr. Ett riktigt kap. En riktigt trevlig kväll helt enkelt.
 


Joey!

                                    


Hur fantastiskt glad blir jag inte när jag sätter på dagens Idol med rocktema och möter min absolut största idol genom tiderna? Jag lyssnade på Europe jämt och hade mina väggar i flickrummet tapetserade med posters på dem (främst då Joey). Varje gång man skulle "forska" i skolan forskade jag om Europe från min fanbok som jag köpte för mina egna pengar. Nu var det längesen jag och Joey hade någon större relation. Jag får se till att börja lyssna på mina fina gamla idoler igen. Love him! Fantastiskt!

(Bilden är från foroswebgratis.com)


Theremin

Theremin är ett roligt instrument tycker jag. Det är det första elektroniska instrumenetet och uppfanns av en man som hette Léon Theremin 1919. Troligtvis är det därför den har sitt namn. Det intressanta med theremin är att man inte rör själva instrumentet när man spelar. Man spelar i luften och det är tydligen två olika elektroniska signaler med olika frekvens som möts och då blir det ljud. Det verkar sjukt svårt att spela. Här är en bild på Léon med sin theremin (hämtad från (www-ece.rice.edu):


Jag gillar introt till
Morden i Midsomer, som spelas just på en theremin. Att se på Morden hör verkligen sommaren till tycker jag. Jag kommer sakna John Nettles som Barnaby, det är något som är säkert. Kul att man skymtar Orlando Bloom här. Var är han egentligen? Han var väl alldeles för lite skådis och för mycket utseende för att överleva.

annars används thereminen av andra artister än idag faktiskt. Muse är bland annat ganska aktiva användare av det. Konstigt nog är alla klipp jag kunde hitta av Exo-Politics (förutom jättedåliga live-klipp) borttagna. Undra varför? Kanske något farligt med thereminen kanske... För övrigt påminner Muses nya album om Queen ibland.Här är en bild på Léon med sin theremin (hämtad från (www-ece.rice.edu):


Jag - en grekSjung o gudinna om vreden som brann hos peliden Achilles...


Jobbjobbjobb

Jag hade en fantastisk helg: Möllanhäng, brunch och föllsefest. Söndagen räknar jag knappt, för då jobbar jag nästan alltid. Dock ganska skönt att bestämma hur och när man jobbar dock.

I måndags följde mina fina vänner Emma och Sara med mig till skolan för att berätta om deras resa till
Golomolo i Uganda. Fantastiskt. Vi har jobbat med Afrika hela terminen och det var ett fint och intressant avslut. Tack till dem! 

Denna veckan är det jobbjobbjobb. Mer jobb än vanligt med omdömen och möten hit och dit. Nästa vecka är det jobbjobbjobb med utvecklingssamtal. Sedan är det en vecka till, sedan lov. Med fritidsjobb. Dock bara halva veckan. När jag ska sova tänker jag på mitt jobb och när jag väl somnat drömmer jag om mitt jobb. Typ. 

Som tur är, jag gillar verkligen mitt jobb!