Solen glimmar blank och trind

Nu har jag sommarlov!!! Det känns väldigt välförtjänt och välbehövligt. Dock känns det inte som lov än, vilket är konstigt. Allt som hör sommaren till finns ju där: fint väder och en massa hemhempackning. Undra hur jag ska utnyttja mitt fem dagar långa sommarlov på bästa vis... Sola kanske, och en massa fotboll ju. Jag har skaffat mig ett lag på drömelvan. Jag tyckte det var supersvårt att välja ut vilka som skulle vara få äran att vara med i Les Friques. Hoppas mamma inte blir sur för att jag har använt vårt lagnamn. Jag är inte säker på om jag är nöjd med alla spelare än heller. Bra att jag har lite tid på mig att eventuellt byta ut någon.

I morgon åker jag till Vetlandet i alla fall. Jag vet inte hur mycket bloggande det blir under sommaren. Det är jobbigt att blogga med modem.

Trevlig sommar på er!

Skönlitteratur

Nu behöver jag inte plugga mer, inte läsa om engelska kungar och amerikanska puritaner. Men vad tror ni att jag väljer för bok att läsa när jag äntligen får välja själv? Jo, en skönlitterär bok som handlar om Henry VIII och systrarna Boleyn. Jag är skadad.

Miljonchans, tårtkalas och fotboll

Man kan hitta det mest på Tradera. Hahaha, vilken nitlott. Varför inte fullfölja själv? Säljaren kommer ju ändå inte så så himla mycket för den.

Jag har nyss varit på tårtkalas hos Jakob och Elin. Jakob fyller nämligen år i morgon (eller i dag är det visst nu), det läskigaste datumet att fylla år på. Huhuhu. I alla fall, vilket tårtkalas det var! Fyra olika tårtor hade de bakat: gräddtårta, kolatårta, fryst vit chokladtårta och en paj med jorgubbar (nästan som tårta). Jag vet inte riktigt vilken jag tycket mest om... kanske kolatårtan... Alla var riktigt goda i alla fall. 

Elin och jag sopade banan i Pratmakarna! (i alla fall första gången...)

Jag och mamma brukar varje sommar gå på en Elfsborgsmatch. Dagen brukar börja med ett besök på Lager 157 och fortsätter med lite shopping i Borås och avslutas på ett magnifikt sätt med en fotbollsmatch av hög klass. I år blev jag verkligen bestört när jag fick mitt schema för sommaren, jag var inte ledig en enda Elfborgsmatch! Jag var verkligen knäckt. Men så i söndags så gick jag in och kollade på spelschemat igen och upptäckte till min stora förvåning och glädje att de hade bytt datum på en match till ett datum då jag är ledig. Tjohoo! Vi kan gå på match i alla fall. Biljetterna är redan bokade och klara. Den 8 augusti sitter på vi Sjuhäradsläktaren på Borås Arena och ser Elfsborg krossa Malmö. Det blir något att se fram emot hela sommaren, då man är less på sitt sommarjobb.    

The American Dream

Jag har skrivit klart min hemtenta om USA nu. Det är faktiskt riktigt intressant att veta hur USA blev som det blev och varför amerikaner tycker som de gör, varför de agerar som de gör. Hela den amerikanska mentaliteten bottnar i historiska händelser. Väldigt mycket av det har Puritanerna påverkat. Ni vet, de som flydde från England på 1600-talet. När vi läste om Storbritanniens historia tyckte jag illa om Puritanerna, särskilt Oliver Cromwell, för han förbjöd julen, teatern och annat skoj. Däremot, när man läser historia från USA:s synvinkel verkar Puritanerna vara hjältar. Det är lustigt hur historian målas upp på olika sätt från olika synvinklar. 

USA:s nationalsång är rolig att sjunga. Om ni tycker att resten av det här inlägget var tråkigt, så kan ni bli gladare genom att sjunga med här om ni vill. Var beredda för det väldigt sega ritardandot på slutet. Sången är en riktig liten amerikansk hjältehistoria, fast med en engelsk melodi.