Semlor

Ni som har koll vet att det är sjukt gott med hemmabakade semlor!


    
                        


 
    

Valentine

Idag är det hjärtandagen. Man kan tro att det bara är en kommersiell dag, men det är faktiskt en riktigt gammal tradition. Redan på medeltiden firades dagen, i alla fall i England och Frankrike med fest för unga och förälskningar. Olika parbildningslekar förekom... Dagen firas till minne av en Valentin, som led en martyrdöd. Innan han avrättades, lyckades han smuggla ut ett kort till fångvaktarens dotter som han var mycket förälskad i. Han brukade också plocka blommor och ge dem till älskande par. Därmed uppstod traditionen av kort och blommor. Om detta är riktigt sant vet man inte. I Sverige är traditionen dock inte så lång, bara sedan 60-talet har den firats här och den lanserades av kommersiella skäl. Lite tråkigt kanske. Mycket roligare att tro att vår tradition är lika lång som i England och Frankrike. (Go Wikipedia!)

I alla fall så hoppas jag att mina bloggläsare får en mysig hjärtandag. Ut och gör snöänglar i snön vettja!

Avslutningsvis lite Chaucer:
For this was on seynt Volantynys day
Whan euery bryd comyth there to chese his make.

Valentine


Sweet Sorrow, He Said Call Tomorrow

Ja, jag vet, jag har varit URUSEL på att blogga på sistone. Jag har haft så mycket annat att tänka på nämligen, plus att ja har varit så väldigt trött nu i veckan o inte orkat nåt. Nästan. Hur som helst, jag ska försöka skärpa mig.  

Förra helgen var jag i Göteborg hos allra käraste syster. Det var synnerligen väldigt trevligt, då anledningen till att jag var där var hennes examensfest. Hon och tre andra anordnade en privat examensfest för vänner och syster. De bjöd på kakbuffé och godis. Jag har verkligen ladrig ätit så mycket kakor förr, min kropp mådde inte så bra av det. Det var inte sju sorters kakor det bjöds på, utan dubbelt upp. Vidare var det dans med foxtrot och vals, senare annan dans. Jag hade snickrat ihop en skiva med foxtrotmusik och en med valsmusik. Väldigt roligt att se andra människor dansa till min favoritmusik. Är extra stolt att jag fick med "Smuk som et stjerneskud" på foxtrotskivan.

VFU är väldigt jobbigt och väldigt roligt.

I går kom mamma på besök hos mig. Hon skulle köra upp ett litet bord som jag ska ha i köket till min espressomaskin och vattenkokare. Vi hade väldigt trevligt. Hon köpte ett par skor på rearea, men det visade sig att de var för små när hon kom hem till lägenheten, och på grund av att det var reaskor kunde man inte byta, därför fick jag dem. Kul! Gårdagskvällen firades med otroligt god dansk ost och extremt mycket godis. Det kan knappast bli bättre.

Hej hå, hej hå, vi till vår gruva gå!