Skriet

Jag tycker att det är så jätteskönt att Edvard Munchs tavlor Skriet och Madonna är tillrätta igen. Att stjäla konst är verkligen något av det värsta man kan stjäla på något sätt, tycker jag. Då stjäl de en del av kulturarvet. De skulle kunna vara borta för alltid. Man får inte stjäla kulturen på det sättet. Tur i alla fall att de är tillbaka nu. Vad skulle tjuvarna med tavlorna till egentligen? De är ju alldeles för kända för att sälja. Det skulle verka lite misstänkt ifall någon hade dem hemma på sin vägg.

Skriet

En helt annan sak: Jag gillar JC:s reklam för sin barn- och ungdomsavdelning, J Store. Den är riktigt cool. Om jag var barn skulle jag vilja vara de barnen som spelar i band och sjunger "I'm in a band...". J Store hette ju JC boys and girls förut. Undra varför de bytte... Bytet från Rabbit, som det hette när jag var liten kan man ju i alla fall förstå. Varför Rabbit? Från början var visst JC bara en barnklädersaffär och hette Juniorcenter (med svensk uttal).


Prinsessgratulationer

I dag fyller prinsessan Lilian 91 år. Det är en aktningsvärd ålder det. Tänk att bli så gammal och ha en sådan livserfarenhet som man har då. Hon har upplevt hela 1900-talet nästan. Undra hur man ser på livet när och om man blir så gammal. Min gamlafarmor (jag vet att de flesta säger gammelfamor, men inte jag) blev väldigt gammal också. Hon dog innan hon skulle fylla 100. Det var alltid så roligt att lyssna på hennes historier från livet. Hon hade upplevt så mycket.


I går läste jag  Friskis & Svettis-tidningen som man får ta gratis när man tränar där. Det jag vill säga med det är egentligen att jag känner mig duktig för att jag har tränat. I alla fall, i den tidningen frågade de olika personer hur de gör för att ladda batterierna. En tjej som heter Sara sa så här: ”Jag tar ett bad med levande ljus tillsammans med Bo Kaspers orkester” Tjohej! Vilket stooort badkar hon måste ha!

Söndagsbekymmer

Jag bakar och känner mig instängd. Det har verkligen blixtrat, åskat och regnat helaste dagen. Jag hade tänkt att gå ner på stan i dag och kolla in Daniel Lindström där. Han skulle sjunga för att Linköping idag börjar med söndagsöppet (Jag kan inte säga eller skriva "söndagsöppet" utan att tänka på programmet. Kär TV-underhållning från uppväxten.). Sedan hade jag tänkt köpa liljor, om de fanns kvar på torget idag. Det var jättefina liljor för 15 kronor. Efter det hade jag tänkt kolla in om Store hade några mörkbruna pyntsaker till mina två vita krukor. Vidare hade jag tänkt gå att köpa en massa frukt. Istället fick jag stanna inne och dra ut datorn, TV:n och telefonen. Så jag började att baka.

Nu har det slutat åska och så, men nu måste jag vänta på att brödet ska bli klart innan jag ger mig ut. Då kommer affärerna att vara stängda och torgen lär inte finnas något på (om det gjort det alls i dag. Lite tveksamt må jag säga). Det enda jag säkert kan göra på stan sedan är att köpa frukt.

Uppdatering

Tjoho tjohej, nu är jag tobacco!

Skolan har börjat igen efter sommaren. Det känns hur lugnt som helst. Jag läser svenska nu igen och det är så grymt stor skillnad i arbetsbelastning mot engelskan. Verkligen. JÄTTEstor skillnad. Vi läser bara ett ämne i taget nu och är väldigt lite i skolan, 8-10 tre-fyra dagar i veckan ungefär. Nu läser vi fonetik, vilket vi också gjorde på engelskan. Inget krångel här inte. Jag känner igen det mesta.

Annars har sommaren varit ganska tråkig egentligen,men med vissa ljuspunkter. En av dessa ljusa punkterna var min enda lediga vecka då jag var på Skaftö i Bohuslän. Det var underbart. Fint väder och varmt i vattnet och underbar natur. Det var också min hurtigaste vecka. Erika tvingade ut mig att springa före frukosten tre gånger på en vecka. Så ofta har jag aldrig joggat förut. Jag är stolt över mig själv. Jag sprang hela vägen också, dock långsamt, men jag gick aldrig. 

En annan ljustpunkt var min och mammas årliga tur till Borås. På vägen stannar vi alltid på Lager 157. Detta året blev det ett par jeans med hög midja från Pour och en ryggsäck. Efter lager åker vi vidare till Borås och går i affärer. Jag hittade många bra saker. Bland annat en plättpanna. Det är sånt man inte vet i förväg att man behöver, men när den är på halva reapriset och kostar 60 kronor behöver man den helst plötsligt väldigt mycket. Senare på kvällen är ju naturligtvis dagens höjdpunkt: den årliga Elfsborgsmatchen. I år var det mot Malmö och säkert den bästa matchen jag någonsin sett. Malmö har en väldigt höljudd klack som ropar en massa saker som man inte förstår, för at de är på jätteskånska. Klacken tystnade dock när det stod klart att Elfsborg skulle vinna med 4-2. Hihi. Anders Svensson är kung.

Resten av sommaren har jag bara jobbat. Massvis. Jag har inte haft nåt liv. Aldrig haft mer än en dag ledig i sträck. Tråkigt var det. I morgon kommer belöningen dock. Då blir jag rik!