Emollient

Så, nu är det bestämt. Faith United is no more, nu heter vi Emollient istället. Det var det namnet som alla kunde tänka sig att heta, så nu gör vi det. Ordet betyder lenande. Musik kan vara lenande vare sig den är lugn eller inte.

Nu ska vi fixa ny hemsida med namnet och det ska ju naturligtvis stå Emollient på vår demo, som vi ska skicka in och bränna upp några exemplar av. Skojs med nytt namn. Det gamla sucks verkligen. Fast Shakespeare sucks inte.

Charleston - the dance

Idag har jag och Stina dansat Charleston i samband med vår muntliga redovisning av "The Roaring Twenties". Det var kul. Jag var tjejen o hade lite kläder och frisyr som såg tjugotaliska ut och Stina var killen med väst och gubbkeps. Man måste liva upp sin tillvaro ibland, så man inte somnar.

Them was the good old days, with model a's, and radios, boh dee odee oh doh
Rah rah rumble seats and running boards, them was the good old days

35253-14
Jag och StinaTradera

Jag har blivit Tradera-addicted. Sedan i förrgår har jag nog varit inne på Tradera säkert 20 gånger. Minst. Det är så kul. Man kan verkligen fynda grymt där om man har tur. Det som jag hittills har köpt är en ny , beige sommarklänning med lite bruna detaljer. Ritkigt söt. Och vilket pris sedan! 51 kronor plus frakt på en tjuga! Det kan inte bli bättre. Om den inte passar så säljer jag den bara igen. Just nu budar jag på ett par jeans av märket Antik Denim som i butiker kostar över 2000 spänn. Jag har satt en gräns på 250 kronor. Sedan tillkommer porto på det, men om jag vinner den auktionen gör jag verkligen världens fynd! Vi får se. Jag budar också på ett läppglans från Jessica Simpsons märke Dessert. Bara för skojs skull. Det är smink som smakar godis det. Jag älskar ju godis ju. Jag budar på ett med pepparmintssmak. Lägger högst 25 kronor på det.   

Tandborstning

Dagens tips:

Spruta inte parfym på tandborsten innan du borstar tänderna.

Isbjörnen

Nu finns det isbjörnar i Skandinavien igen! Kanske... Så snart kanske amerikanerna och andra får rätt om att det går omkring isbjörnar på gatorna i Sverige. Det kan inte dröja länge nu innan de är här. Hur sjutton kunde den komma till Norge? Varifrån kommer den? Simmar den superbra? Vad har den roat sig med i 53 år? Frågorna är många. De kanske förblir obesvarade, eftersom det är ganska svårt att se om det verkligen är en isbjörn på bilden. Men jag säger troligtvis absolut. Det är mest spännande så.

                          35253-13Konsert

Klockan 21.00 i morgon har bandet som än så länge heter Faith United konsert i Missionskyrkan i Linköping. Så att ni vet. Nu vet jag i alla fall.

Besvikelse?

Jag fick verkligen känslan att det var kört när Lehmann blev utvisad. Jag tyckte så synd om Pires, som var tvungen att lämna planen. Han har alltid varit en av mina favoriter. Resten av matchen skulle spelas med tio spelare mot elva. Det kändes så tungt. Men så fick jag hoppet tillbaka när jag såg Arsenal spela. De hade en sådan vilja. Sedan kom målet av Campbell. Arsenal var verkligen på g. Jag tyckte faktiskt att de spelade mycket bättre än Barcelona. Barcelona hade bara en riktigt farlig målchans väldigt långt in i matchen.

Sedan kom Henke in. Varför skulle han spela så bra? Det var han som vände matchen, det var hans förtjänst att bucklan gick till Spanien istället för England. Det var roligt för honom att han kunde ansluta sin proffkarriär på det viset, men det var surt för mig att det var just igår han gjorde det. 

Om både Ljungberg och Larsson spelar som de gjorde igår i VM så kan vi vara glada. Jag tyckte att Ljungberg var grym igår. Han gav allt. Andra spelare i Arsenal som utmärkte sig speciellt, enligt mig, är: Ashley Cole, Manuel Almunia och Theirry Henry

Jag tycker att Henry sammanfattar matchen bra:
"I know [the fans] are disappointed but at the same time they can all be proud of us. Usually I am a winner, I don’t like to lose. But tonight you can lose with dignity and hold your head up. Then if you lose you lose. What we gave today was more than them in terms of heart and everything, they had the luck but we fought hard. As I said to the guys in the dressing room you have nothing to be ashamed of nothing at all.(...)I have never finished a game so empty.”

It's time

Så, nu har vi spelat in färdigt. Det var roligt, trots att det blev en massa dötid. Eller egentligen blev det inte det, för man lyssnade ju en massa och hade synpunkter om hur det lät och hur de andra spelade och så. Att spela in tar väldigt lång tid, särskilt för oss, som inte är vana studiemusiker. Resultatet kommer inte att bli perfekt, men vi är nöjda ändå. Det är svårt att göra det perfekt på så lite tid. Just nu sitter Jörgen (vår inspelningstekniker) och finslipar det sista på mixen. Det ska bli kul att se och lyssna på det färdiga materialet. Vi måste bara bestämma oss för ett bra namn också, så vi kan göra ett skivomslag. 

På fredag har vi konsert i Missionskyrkan i Linköping, ifall ni vill komma och lyssna.

I morgon ska jag till Universitetet. Det var över sex veckor sedan nu. Det är väl dags nu, men jag är inte så sugen på att börja en massa nya kurser nu.

Solen skiner, himlen är blå...

Vilken studieflykt jag har idag! Jag kom på att jag inte har badat i mitt badkar än, det är ju nästan en kattstrof det. Så jag tänkte: "varför inte nu? det är ju mycket trevligare än att skriva trista vfu-rapporter ju". Så jag tog tag i saken med en gång. Jag hällde en massa rosa badskum i badvattnet. Det blev härligt skummigt. Jag toppade med små hjärtan i olika rosa nyanser. Det såg ut som en mjukglass med strössel ungefär. Helt oemotståndligt. Jag måste absolut bada oftare. Jag låt i badet tills jag började svettas. Man kan faktiskt svettas i vatten också. Nu känner jag mig väldigt, väldigt ren och varm. Dessutom är det värsta sommardagen idag.

Senare idag ska vi i Faith United börja spela in vår första demo. Det ska sannerligen bli skoj. Hela helgen kommer vi vara i en studio. Hoppas att det kommer att regna... För övrigt ska vi nog byta bandnamn. I tisdags på övningen kom det fram att ingen egentligen gillade namnet. Ingen hade sagt något, för att man trodde att alla andra tyckte FU var ett bra namn. Jag har aldrig gillat namnet, men jag ville inte påpeka det, eftersom jag är den som började sist i bandet. Vad vi ska heta är dock ännu inte klart. Vi tänker och tänker. I alla fall gör jag det.

Nä, nu måste jag nog plugga ändå. Usch och fy. Jag vill ha lov!

De gula

Och det går lika bra för mitt andra lag. Elfsborg drar ifrån, om en med väldigt lite, i toppen av Allsvenskan. De hade en väldig tur idag, AIK var egentligen det bättre laget. Men det är ju som de säger: ett topplag får med sig poäng även när de spelar dåligt. Det är så häftigt att höra "Elfsborg" och "topplag" i samma mening. Det är verkligen kul med fotboll just nu. Allt går som jag vill. Det är farligt att vänja sig vid det.

Nu ska jag sova. Usch så trött jag blir av allergi.
 
Natti natti!

Sometimes fairy tales happen

Så står det på Arsenals hemsida idag. De är ju helt underbara. Ojojoj. Jag trodde nästan att hoppet var ute när de inte vann mot Tottenham hemma för några veckor sedan. Men nej. Icke. De vann varenda match efter det. Vilken avslutning! Idag kvalificerade de sig för Champions League nästa år. Det var verkligen i grevens tid det.

Jag var faktiskt i London den dagen de spelade mot Tottenham Hotspurs, men jag var inte på matchen. Det var inte så att jag inte ville, det var bara att biljetterna kostade 200 pund. Det var lite mycket för min reskassa det. Jag fick nöja mig med att köpa min musplatta den dagen (ja, jag tjatar lite om den).

Nu är det en match kvar för dem. Den 17 maj smäller det i Paris! Inget kan dra mig från TV:n den kvällen

Paris

17 maj är en för sällan skådad lyckans dag.

Smuk

I den varme nat
Fyldt med drømmen at
Lykken varer evigt
Lyser månen op,
På en kvindekrop, jah,
Og hendes smukke ansigt.

Hun er bare min store kærlighed,
Der bli’r større, der bli’r ved og ved

Smuk som et stjerneskud,
Som tiden går,
Smukkere ser hun ud,
År efter år.


Home, sweet home

Det stämmer ju faktiskt det man säger: borta bra, men hemma bäst. Det känns skönt att vara hemma igen. Jag skulle inte orka mer, jag är så trött. Vi har liksom inte varit stilla många minuter på vår resa. Det var väldigt lyckade två veckor i England (och lite, lite Wales). I och med att Stina redan har skrivit om vår resa och visat bilder tänkte jag visa andra bilder på min blogg (många av våra bilder är läskigt lika).

Första veckan i London gjorde vi en massa saker. Många saker hade jag redan gjort, men det gör ingenting. De tåls att göras om och om igen. Vi var riktiga turister, tog kort när vi postade vykort och sånt.

Postlådan En postlåda och jag.

National Gallery, som vi besökte, ligger vid Trafalgar Square. På Trafalgar Square står Lord Nelson långt, långt uppe i skyn. Nu var det lite svårt att se honom, då han var inplastad i blå plast hela vägen upp till toppen. I alla fall, Trafalgar är en mötesplats för en massvis av duvor. Jag tycker mest att de är äckliga, men vissa gillar dem visst bättre. Vi såg en kvinna som verkade gilla dem en massa.

Duvkvinnan Duvkvinnan

På lördagen besökte vi Camden och gick på diverse marknader där. Camden är verkligen annorlunda än resten av London. Man kan köpa haschklubbor och magic mushrooms där. Det gjorde vi inte. Däremot köpte jag bland annat en Arsenal-musplatta för inte så många pund. Jag diggar Camden en massa.

Camden Affärsgata i Camden

Sedan bar det av till Chester, som jag redan har skrivit lite om. Det är en riktigt cool stad. Många svart-vita hus. Pubarna finns i alla gatuhörn. Man kan gå runt centrumet på stadsmuren. Vissa delar av stadsmuren är från romartiden. På stadsmuren finns också ett torn som heter Charles' Tower. Det har fått det namnet efter att allas vår favoritkung, med den fina frisyren, stod där och såg sina trupper bli besegrade. För övrigt så finns Charles I som byst i brons eller nåt på en kyrka i Westminster.  

35253-11 Centrum i Chester

Sista dagen åkte vi till Liverpool och bara strosade omkring. Det var, som Stina har skrivit en lite konstig stad. Det bor 7 miljoner i Liverpool, men centrum var väldigt litet. I alla fall, det var skoj att se Liverpool i alla fall. Sedan var vi med om en skräckinjagande upplevelse när vi hade klantat oss och bokat buss en månad tidigare än beräknat. Både jag och Stina hamnade i chocktillstånd på olika sätt. Jag sov inte mycket den natten. Tur att vi är hemma nu i alla fall. Jag har många kort på Stina, mig och Stina och mig.

 35253-12 Stina och jag på väg till Liverpool.

Bye bye then!