Dumblogg

Jag skrev ett långt inlägg i går, men det försvann. Blir man inte helt galen av det? Jag borde naturligtvis ha kopierat inlägget, men gjorde jag det? Nej nej. Jag hade verkligen jobbat med det. Usch så irriterande.

Jag gjorde ett test (på
sidan Stina länkar till) på vilket parti som stämmer bäst överens med de åsikter jag har i vissa frågor. Först fick man välja 10 frågor som man tycker är viktiga, sedan fick man svara på hur påståenden om dessa frågor stämmer överens med sina åsikter. Efter det räknas ett medel ut och man får se hur stor procent ens åsiker stämmer överens med de olika partierna. Först blev jag Socialdemokrat/Centerpartist. Sedan gjorde jag om testet och tog andra frågor. Då blev jag plötsligt Kristdemokrat/Folkpartist. Mycket lustigt. Båda gångerna blev jag dock minst Moderat och Miljöpartist, så dem ska jag väl inte rösta på. Politiken är ett virrvarr.

Om man söker på Queen Elizabeth I på Google får man upp en jääääättestor bild på Clay Aiken.

Dum di dum di di dum di dey!

Tjoho tjohej! Idag har jag fått reda på två tentaresultat. På den ena hade jag G och på den andra VG. Jag trodde verkligen inte att jag skulle få det där VG:et, eftersom jag har hört att så många kuggar på den tentan. Jag hoppade av glädje när jag såg resultatet! History is fun! Nu kan man lägga ytterligare några tentor till handlingen. Det känns alltid bra.

Jag har haft otur med mina apelsiner länge nu. Apelsiner ska vara saftiga. Var får man tag på sådana? Jag hittar dem inte i alla fall.

Love me for my mind, cause I've got a dangerous heart.

Att komma hem ska vara som en schlager, men något är fel.

Carola vann, inte ett dugg förvånande. Det var den mest förutsägbara segern i Melodifestivalens (lr kanske min egen) histora. Inget ont om Carola, hon är verkligen jätteproffsig, men var inte låten lite trist? Det är verkligen inte den starkaste låt som hon har sjungit. Så här dagen efter är det ju ramaskri i pressen om både det ena och det andra. Som vanligt sägs det vara fel på telefonomröstningen, det gick inte att rösta på Andreas Johnson säger de. Han var bara ynka (?) 18000 röster borta från att bli segrare. Jag tror inte så mycket på att de kanske 100 som inte kom fram på Andreas skulle göra någon större skillnad för resultatet. Jag menar, det var säkert människor som inte kom fram till Carola eller kanske Björn Kjellman.

Jag tyckte i alla fall att Andreas Johnsons låt var bäst, men hejade också lite på BWO för att jag tror att de skulle lyckas bäst ute i Europa. Dessutom är sångaren Martin lite söt. Jag stör mig dock på Alexander Bard. Men men, man kan inte få allt. Jag tycker också att Magnus Bäcklunds låt har växt efter några lyssningar. Konstigt att han fick så dåliga tittarröster. Konstigt att Poodles fick så många, de sjöng ju bara en plagierad schlagerlåt med lite tyngre gitarrer o lite hesare sång.

Heartbreaker

Fy, vad tråkigt! Nu har jag väntat i över en månad på att Cdon ska skicka en skiva till mig. Tröga Cdon! I dag kom den i alla fall, men självklart så går det ju inte att spela den, för det är utsmetat lim, eller nåt, över hela skivan. Man kan bli upprörd för mindre! Nu måste jag reklamera och hålla på och säkert vänta en månad till innan den kommer. 

Farmareflickan

Man hör öfver allt samma visa,
Att «landet är sämre än sta'n«,
 Men den blott kan städerna prisa,
Som inte vid annat är van.
För mig är det ängsligt att blicka
På skorstenar, gaflar och hus;
Ty jag är en farmareflicka,
Som föddes i grönska och ljus.

När stadsborna gäspa i sängen,
Förkrymta till själ och till kropp,
Då drifver jag korna till ängen
Och ser huru solen går opp.
Den friskaste luft får jag dricka,
Det ljufvaste blomdoft dertill;
Ty jag är en farmareflicka
Och byta med ingen jag vill.

Se solen! Ur blodröda skyar
Hon sprider sitt himmelska ljus; 
Och präriens glans sig förnyar
Vid vindens melodiska brus.
God morgon! små blommorna nicka,
Ur skogen gå välljud ibland,
Och jag är en farmareflicka,
Som älskar sitt härliga land.

Hvad ville jag göra i staden?
Dess tvång skulle qväfva mitt bröst.
Bland blommorna, gräset och bladen
Förnimmer jag frihetens röst.
Jag hör den, när kullarne skicka
Förtrollande ekon hvar qväll;
Ty jag är en farmareflicka,
Och frihetens fröjd gör mig säll.

Jag har inga stora bekymmer,
Jag arbetar, sjunger och ler,
Och aldrig mitt hopp från mig rymmer;
Ty alltid mot höjden jag ser.
Jag känner till punkt och till pricka,
Att friden är arbetets lön,
Och fritt som en farmareflicka
Jag beder hvar afton min bön.

En gosse jag har, må ni veta,
Så vacker och solbränd i hyn.
När vi två tillsammans arbeta,
Hurra, då står glädjen i skyn!
Med hopp vi mot framtiden blicka --
I höst skall han köpa en farm
Och trycka sin farmareflicka
Som brud (hvilken fröjd!) till sin barm.

Så lefver jag fort mina dagar
Och längtar alls inte till sta'n.
Jag sysslar på fält och i hagar
Och sjunger, som jag blifvit van,
Min sång om två ögon, som blicka
Med strålande kärlek på mig.
I afton, jag lyckliga flicka!
Mig väntar af kyssar ett krig.

Luft är inte bara luft

Nu känns det skönt. Nu är några väldigt hektiska veckor till ända. Nu kan jag andas ut igen. Det har verkligen varit mycket nu ett tag, men det går äntligen att pusta ut igen.

För det första har jag inte pluggat alls i helgen. Det var länge sen det hände. Min mamma har varit här hos mig och vi har fixat lite. Hon har sytt gardiner och satt upp. Alla kartonger är tömda och nerlagda i källaren, så nu är det riktigt hemtrevligt här i min nya lägenhet. Den är så mysig. Jag går omkring och myser hela tiden. I morgon ska jag baka för första gången här. Det är underbart att ha en ugn. Kom gärna och hälsa på mig någon gång, det får plats fler än två i taget nu.

Lampshade på HG i torsdags var väldigt, väldigt bra. Bättre än jag trodde faktiskt, och jag trodde att det skulle bli väldigt bra. Det var grymt kul att se dem live. Rekommenderas!

Tentaplugg

Uuuuusch, jag får panik på tentaplugget! Jag orkar inte med mer nu! Jag pluggar och pluggar, men ändå känns det som jag inte kan allt jag borde. Men hur kan man egentligen lära sig Englands allmänna histora, arkitekturhistoria, musikhistoria, konsthistoria och litteraturhistoria från 1500-talet till slutet av 1800-talet? Jag tycker det är kul och intressant och så, men jag får ändå panik på det nu. Jag vill bara att tentan ska vara över och att jag har klarat den. Just nu känns det som om jag inte kan något alls.