Chester in Cheshire

Hello there!

Nu ar jag i Chester. Det ar en stad som ar ungefar lika stor som Linkoping, men ganska mycket mer intressant. Staden bildades som Englands storsta romerska fort for lange, lange sedan. Det finns rester av en amfiteater. Den sag inte mycket ut for varlden idag, men lite coolt var det allt.

Idag traffade vi Lord Mayor. Vi hade fatt reda pa att det var ett valdigt formellt tillfalle och att vi skulle kla upp oss. Nar sedan Lord Mayor kom in skulle alla resa sig upp. Sa var det ocksa. Lord Mayor kom in tillsammans med sin fru Lady Mayoress och med varsitt gisantisk guldhalsband. Sedan visade det sig att dom var ganska manskliga anda. De hade inte ens oveklassdialekt. Sedan blev vi bjudna pa det svagaste kaffet jag nagonsin har druckit. 

Snart ska vi ut pa stan o kopa nan mat. Det har blivit pubmat i tva dagar nu. Vi far se om det blir sa ikvall ocksa. 

Bye bye! 

A trip to England

Hurra! I dag åker vi! "Nu är jag i London, kom följ med till London" Det är en låttext jag skrev när jag var typ fem. En av mina första mästerverk. Lite ologisk dock. Man kan ju inte va i London om man tycker att någon ska följa med dit ju.

Jag har nästan packat helt klart. Det är bara några få saker på min organiserade packningslista som jag inte har strukit. I går kom jag tillbaka från Vetlandet. I Vetlandet hade jag bytt väska med min mamma. Min stora väska blev nämligen trasig förra gången jag åkte med Ryanair. Den var i tyg. Mammas väska är "en vanlig" i hårdplast. Men fy så otymplig den var. Det var grymt jobbigt att ta sig från stationen. Jag fick ont i ryggen, nacken, armen och handen. Jag fick gå så snett med den. Oj, vad jag tyckte synd om mig själv. Nu har jag köpt mig en ny väska. En i lätt hårdplast som är lätt att dra. Hoppas Ryanair inte gör sönder den också.

Tjoho tjohej! See you!  

Please stand up for the Lord Mayor

Tjoho tjohej! Nu har jag gjort den sista salstentan på engelska for ever! Underbart. Hoppas nu bara att det gick vägen. Det vore väldigt typiskt om man skulle kugga på den sista. Uschiusch!

Jag har precis varit på bio, the Inside Man (viktigt att man skriver "stora" ord med stor bokstav i titlar på engelska. Konjunktioner, subjunktioner, artiklar och prepositioner ska däremot skrivas med liten bokstav). Det var riktigt bra. Det får bli dagens
filmtips det. Just det, måste gå in på Filmtipset och sätta betyg.

Nu kan det hända att ni inte kommer läsa nya bloggar av mig på ett tag. Det beror på att jag ska hemhem i två veckor för att jobba. Jag måste tjäna ihop pengar till sommarhyran. I alla fall, hemhemma har vi internet med modem. Uj, vad lång tid det tar. Efter de två veckorna ska jag åka till England i två veckor. Tjohooo tjohej! Då kommer det minsann inte bli mycket till bloggande. Då blir det mer museer, musikaler, marknader, Oxford Street, the tube, Camden, gamla byggnader, konservativa skolor där man måste ha kjol, Lord Mayor, Wales, pubar, Liverpool och annat som hör England till. Det ska sannerligen bli kul.

Så hej på ett tag då då! Jag kanske kommer skriva någon blogg under den här tiden. Ni får vänta och se helt enkelt. Hejsihej!