Alla fåglar kommit ren

Världens mest irriterande fågelljud: Duvor! Lyssna bara! Usch.

Världens äckligaste fågel som finns överallt i Malmö: Råkan. För stor och svart med äcklig grå näbb för min smak. Away! Hellre korpar då.

Makt

Vad har man för makt över sig själv egentligen? Man kan bestämma vad man ska göra och hur man ska göra det. Men varför kan man inte bestämma mer över vad man tänker och känner? Borde man inte ha den makten över sig själv? Visst kan man väl till viss del bestämma över vad man tänker. Kanske. Det kan jag dock inte göra när jag till exempel inte kan sova på natten. Då går mina tankar runt i helt otämjbara cirklar som gör att det bara blir svårare och svårare att somna. Tankarna gör att jag blir helt spänd i hela kroppen. Det bästa är att försöka tänka på något lagom tråkigt, men det är svårt, för det är inte intressant att tänka på. Jag vill ha mer makt över mig själv. Enligt Wikipedia är makt  ett "sociologiskt, organisationsteoretiskt och filosofiskt begrepp som beskriver möjligheten att efter egen vilja fatta beslut som verkställs". Man ska alltså kunna bestämma med sin egen vilja. Jag avskyr att jag blir påverkad av saker jag verkligen inte vill påverkas av. Hur ska jag få ut det ur mitt medvetande? Jag blir ju hela tiden påmind av saker jag inte vill bli påmind om. Hur ska jag då försöka glömma och vara oberörd? Hur kan jag få den makten? Jag orkar inte påverkas mer.

Bohemian Raspberry

Fortfarande extremt förkyld, men jag känner att jag verkligen borde gå i morgon. Usch usch usch. Det är verkligen trist att vara sjuk. Idag har jag varit så pass frisk att jag orkade gå över gatan till AG:s för att köpa Ben & Jerry-glass. Sedan satte jag mig på min balle och läste lite och åt den. Otroligt god glass. Men sedan började jag frysa, så jag gick in igen. Borde kanske sova lite nu. Eller se ett till avsnitt av SATC...
                                      

Upp och ner, ner och upp, grisen gal i granens topp

Jag har längtat tillbaka till Englandet sedan jag var där senast med skolan när jag läset engelska, och det var två år sedan nästan på dagen! Alldeles för längesedan för att vara jag ju. Idag har jag dock bokat en resa i sommar till London för mig och Malin. Helt underbart ju! Äntligen! Någon slags resa måste jag ju få åka på när andra vänner är ute och flänger i världen.

Jag har tagit läararexamen, fått mitt examensbevis och fått jobb fram till sommaren. Mycket att vara glad över. I dag är jag dock sjuk och kommer nog vara det i morgon också. Det passar inte så bra in i planeringen. Dessutom är det trist att inte orka göra något. Jag trodde först att jag bara var trött efter jobbet, men när jag inte orkar diska, plocka upp resväskan eller ens gå ner i källaren för att sätta på en maskin är det inte bara vanlig trötthet. Jag orkade knappt ens titta på TV igår, vilket inte är likt mig. Dessutom ont i halsen, örat och snorig... Usch då. Dumt att bli sjuk i böjan av ett nytt jobb. Måste vara de söta barnen som kramas hela tiden som smittas.

Här är från min förra Londontur utanför National Gallery:

National

But it just can't be, no way

Det hade varit mycket bättre om något aldrig hade hänt. Då hade vi inte blivit tvugna att börja hata varandra. Att hata sucks. Jag ska sluta. 

Spårlöst

Oj, jag kommer inte ihåg förra gången jag storgrät framför ett tv-program (i alla fall på grund av programmet), men fy vad jag blev påverkad av Spårlöst som gick på fyran i dag. Fattar inte hur jag kunde bli så påverkad. Det var så fint. Emelies mamma träffade en man i Japan för 20 år sedan. Hon flyttade hem till Sverige, sedan visade det sig att hon var gravid och att han var gift. De slutade ha kontakt och Emelie fick inte veta förrän i år att det inte var han som inte ville ha kontakt. Linda Isacsson och Emelie åkte till Japan för att leta efter pappan. Lite svårt i ett land med massvis av människor som Japan. Till slut lyckades de. Det var så fint. Han verkade vara hur fin och snäll som helst och hade tänkt på henne varje dag. Ujujuj.

Foto: TV4 

Blommor

Så nu är det vår. Jag tycker synd om alla fina blommor som måste ha blivit chockade över att plötsligt få ett kallt, vitt, blött täcke över sig. Om man ska ha ett täcke över sig ska det vara ett varmt och fluffigt ett. Det verkade dock som om många av dem klarade sig riktigt bra under täcket i alla fall. Nu är det helt underbart ute. Så skönt att jag har balle nu för tiden. Sol hela dagen. Lite jobbigt dock, eftersom det också betyder att min lägenhet har sol hela dagen och det lär bli varmt på sommaren... Men jag har ju balle i alla fall. Måste köpa balkonglåda, så jag kan pynta den fint. Borde vänta tills de har sådant på ÖoB. Jobbigt att ta med sig långa sträckor. Blommor är trevligt i alla fall. Nu lär vi oss om Linné, som namngav och sorterade en massa blommor och annat. Ganska kul.  Professorn vi hade var visst värsta Linnéproffset. Han har skrivit en bok om Linné och höll ett hundratal föredrag om honom förra året världen runt, i och med jubileet.  Kul kul.

Hej hej!