Faith United

Helgerna ska troligtvis vara den tid då man vilar upp sig för att bli pigg inför en ny arbetsvecka. Så har det inte varit för mig denna helgen. Mitt band, Faith United har nämligen varit hemhemma i Vetlanda på värsta turnéhelgen. Vi inledde på fredagkvällen med en konsert i Missionskyrkan. Det var helt smockfullt med folk, ända ut i kapprummet faktiskt. Det var grymt kul. Ni borde prova! Efter det hade vi tre spelningar till i Vetlandet. Nu är jag väldigt trött, men det var det värt. Lite bilder från konserten:

                 

OS är extra roligt vissa dagar

Vilken OS-dag! Det är inte klokt vad allt har gått vägen för svenskarna idag. Damerna är i final i curling (kubb höll jag på att skriva), herrarna är i semifinal i hockey, Anja tog GULD i slalom , Thobias Fredriksson tog brons i sprint och Björn Lind tog GULD!!!!!!1 Vilken dag!

Björn Lind är alldeles helt fantastiskt underbar. Han är så överlägsen att han kan åka på en skida in i mål i båda finalloppen. Helt otroligt. Jag är så imponerad av honom. Såg ni hans lyckliga leende? (Vilka vita tänder han har). Jag är också grymt imponerad av att Thobias Fredriksson tog brons. Han som kände att han kunde ge upp efter kvartfinalen för att han inte hade några krafter kvar. Uujujuj, sedan vinner han brons.

Det var grymt roligt att Anja tog guld i slalom. Äntligen! Nu kan hon släppa på pressen och slappna av i storslalomet. Jag tror att det kan gå hur bra som helst där.

För övrigt så håller jag på med en hemtenta i språkhistoria. Det är nog den svåraste jag någonsin gjort. Äckligt svår! Vår lärare Anders sa att han var rädd att han hade gjort den för lätt... Hur kunde han tro något sånt? Mitt största problem just nu är him liste.

Hepp! Glass med chokladsås!

Konståkning

Tjoho, tjohej, vad Pluschenko är bra. Så grymt. Det är skoj med konståkning, de har sitt alldeles egna mode. Tänk vad skoj det skulle bli med en konståkare i ishockeyrinken.

The Lord's Prayer

Fæder ure,
þu þe eart on heofonum,
si þin nama gehalgod.
Tobecume þin rice.
Gewurþe ðin willa on eorðan swa swa on heofonum.
Urne gedæghwamlican hlaf syle us to dæg.
And forgyf us ure gyltas, swa swa we forgyfað urum gyltendum.
And ne gelæd þu us on costnunge,
ac alys us of yfele. Soþlice


Jag blev inspirerad av Stina och skrev ner en sak på icke nutida engelska. Old English är väldigt fint. Det låter väldigt mycket som alvspråk.

Guld!!!!!!!!1

Två guuuuuuuuuld!!!!!!!!!!! På en och samma dag! En dubbel i sprint!. Helt otroligt underbart. Sa jag inte att jag trodde stenhårt på Björn Lind? Joho, det gjorde jag. Det visade sig verkligen att jag hade rätt. Jag var lite orolig för Fredriksson, eftersom han hade varit sjuk. Grymt bra att Lind hade sista-sträckan, annars skulle det nog inte ha gått vägen. Tjoho vad han spurtade!

För att inte tala om Anna Dahlberg och Lina Andersson. Man skulle kunna tro att Lina var trött, men jag tror bara att hon var väldigt taktisk. Hon sparade på sina krafter för att kunna spurta ifrån alla på upploppet. Underbart! Usch vad jag tyckte at upploppet var långt. 

Vilka sprintlag vi har! 

Pelle

Per Elofsson är expertkommentator!!

I min hjärna

Oj, nu har OS börjat. Så väldigt roligt att det går att se roliga sporter hela dagarna. Synd att jag inte kan se på TV hela dagarna. Jag måste ju plugga. Vi har visst en tenta om Macbeth på fredag. Det hade jag inte koll på. Dumt att vi går till fem i skolan varje dag och att jag ska bort på kvällarna. Därför har jag pluggat lite Shakespeare nu i helgen, och då kan man inte se sport hela dagarna. Tur att vi är lediga på torsdag i alla fall. Det blir en helpluggdag. Efter fredag kan man pusta ut nästan en vecka i alla fall. Då har vi ledigt för att läsa två skönlitterära böcker och analysera dem. Det kommer perfekt eftersom jag måste flyttpacka då också. Jag flyttar den första mars. Helgen innan är vi hemhemma i Vetlanda och spelar med Faith United. Då går det ju inte att flyttpacka ju. Jag måste också öva på Cultural Studies den lediga veckan, annars hinner jag inte det. Nu ska jag snart se på jaktstarten och äta gröt. Jag är grymt sugen på gröt!
 
See ya!

En människas liv för länge sedan

Stone walls do not a prison make,
        Nor iron bars a cage;
Minds innocent and quiet take
        That for an hermitage;
If I have freedom in my love
        And in my soul am free,
Angels alone, that soar above
        Enjoy such liberty.
                       Richard Lovelace (1618-58)

Ja, det är sant, han hette Lovelace. Han förlorade allt för sina åsikter, hamnade i fängelse två gånger och dog urfattig för att han från fängelset gav pengar till de som trodde på samma sak som han gjorde. Snart därefter dog han. Hans bror publicerade sedan dikterna efter hans död. Lovelace, trots namnet, hade inte så tur i kärlek. Hans käresta trodde att han hade dött i ett krig och hon gifte sig med en annan. Han dedikerade många av dikterna till henne.  

Jag har vunnit!

Det känns som om jag har vunnit på lotto!! I mars kommer jag få nästan 2000 kronor bara så där. Försäkringskassan har nämligen räknat fel på mitt bostadsbidrag, jag skulle egentligen ha mycket mer. Jag har alltid tyckt att jag får lite väl lite i bidrag. Nu får jag i alla fall en massa bidrag i efterhand. Däremot har jag inte fått reda på hur mycket bostadsbidrag jag ska få på min nya lägenhet.

Extra pengar behövs alltid. Kul! Då kan jag shoppa lite extra när vi är i England och Wales. Bästa shoppingen bör väl vara i London. Jag vet att det är bra där. Trots att det är dyrt, så kan man hitta många fynd. Det gäller bara att vara bra på att leta. Jag gillar att leta. London betyder förresten "The town of the wild ones".

And I'm Cosette

Ibland är det väldigt svårt att komma igång med en dag. Ibland kan man ändå gå upp relativt tidigt, eller typ klockan tjugo över nio, men ändå inte komma igång med dagen förrän vid tolv. Ibland kan det gå så. Ibland kommer man inte igång med dagen riktigt då heller faktiskt. Ibland kan man gå omkring med morgonrock mer än halva dagen faktiskt. Ibland kan man komma på att man ska titta på ett avsnitt av Vänner, som man har lånat av Stina, under tiden man äter sin frukust, men det blir ungefär 7 stycken. Sådana dagar kan vara väldigt sköna ibland.

Smuk som et stjerneskud,
Som tiden går,
Smukkere ser hun ud,
År efter år,
År efter år efter år efter år.

Underbart!