Lappland

Nu har jag skrivit mina första tvättstugelappar. Ganska löjligt med lappar hit och dit tycker jag, men jag hade inte mycket val. Jag har tvättid nu och när jag kom hem från jobbet och skulle lägga i min tvätt var det tvätt i torktumlaren och hela torkrummet var fullt. Det står tom på en skylt utanför att man inte får ta varandras tvättider. Jag vill låsa om min tvätt, så jag tog ut tvätten oc la den utanför. Dessutom tänker jag inte städa torktumlaren efter någon annan, eftersom jag inte använder den alls. Så jag skrev att de får komma och göra det ikväll. Den andra lappen sitter på dörren till torkrummet där jag tänkt att ha min tvätt. Jag har ingen som helst aning om vem i huset det är, så lapparna var nödvändiga. Jag kan ju inte knacka på alla dörrar. Det har jag ingen tid till.

Lön

Hurra! I dag har jag fått min efterlängtade lön! Min första hela heltidslön. Underbart. Synd bara att jag hade 5500 i räkningar... Lite kommer jag ju ha kvar på banken när månaden är slut. Det måste jag ju, jag måste ju betala hyra och sådant i sommar också.

På tal om banker: Några av de tidigaste bankerna var affärer som sysslade med guld- och silversmide. De förvarade människors värdesaker och gav dem ett kvitto på det som lämnats in som bevis. Snart blev det vanligt att man kunde handla med dessa kvitton. De kvickaste av guldsmederna gjorde sig snart stora pengar på att förvara andras värdesaker. De upptäckte nämligen att största delen av dyrbarheterna de förvarade inte krävdes tillbaka - och de som krävdes tillbaka, ersattes mycket snabbt av nya mängder. Därför utvidgade de affärerna och började att låna ut pengar. I det gamla grekland fanns det många olika verksamheter som även drev bankverksamhet. Redan för 2500 år sedan fanns det ett sinnrikt nätverk av privata växlare och bankirer med olika specialiteter. Vissa växlade mynt, andra lånade ut pengar. Det fanns även offentliga banker som samarbetade, särskilt vid templen. De stora templen lånade ut sina skatter till både offentliga och privata föremål och hade även en depositionsverksamhet, då templen betraktades som speciellt säkra platser att förvara värdesaker.

Intressant va?

Today For You, Tomorrow For Me

I dag har jag haft mitt allra första utvecklingssamtal. Det gick ganska bra, förutom att eleven som skulle vara där med sin pappa hade försvunnit på något sätt... Förvirrad.

För övrigt är det crappy väder i Malmö i dag. Det har verkligen regnat heeeela dagen. Fyfyfy. Vilken kontrast mot helgen. Skönt att det fina vädret ska komma i morgon igen.

Dagens ord: dag, vecka, helg, månad, år.

Specsaverspersonalen är inte alls så inkompetenta i Malmö som i Linköping. Det verkade vara en riktig optiker som gjorde undersökningen.

Grattis
Stina till jobb! Hurra hurra hurra hurra!

47

Både Frankrike och Sverige fick 47 poäng. Det måste betyda något. Det som var bra med Ryssland var Plushenko. Grekland och många andra länder sög. That's it folks!

Käcka och läskiga

Kul att det finns så mycket dåligt. "Hasta la vista" fanns det en låt som hette för några år sedan. Kommer inte ihåg vilket östland det var, men jag kommer fortfarande ihåg refrängen på något konstigt vis: "Hasta la vista baby. Baby, bye bye" (och en gång till) Tänk er en mycket käck melodi. "Piss will come"

I morgon kommer min söta syster hit till mig. Det ska bli så mysigt och trefvligt så. Saknar henne. Hon har inte varit i den här staden sedan "Du och jag på motorcykel". Ganska många år sedan nu.

Sébastien Tellier en route pour l'Eurovision

À samedi, Sébastien Tellier est le shit. Il est le premier parmi d'autres. La France douze points. Absolument.


Feuootboll

Jag kom på nu i veckan när EM-truppen togs ut att jag längtar lite till EM. Den största delen av EM ska tillbringas i Vetlandet, vilket ska bli kul faktiskt. Det är kul att kolla på fotboll med mamma. Vi tar ju alltid ut vårt eget lag som vi kallar lite språknördigt för Les Friques. Svinkul. Måste kolla upp vilka som platsade förra gången. Det är inte alltid de allra bästa spelarna kanske som kommer med, utan de som gör intryck på oss på något sätt. Vi tar oxå ut vår egen expertkommentator, vilken alltid brukar vara Glenn Strömberg. På tal om fotboll och min moder har vi precis köpt årets Elfsborgsbiljetter. I år blir det Gelfle. Typ den enda hemmamatchen på sommaren.

Atonement

Dagens filmtips: Atonement (Försoning). Väldigt vacker film. Väldigt bra skådespelarinsatser. Väldigt smart gjord. Väldigt bra story. Väldigt bra film helt enkelt.


Enkel matematik

135/81=1,666666... Varje 1,66666:e minut. Så ofta gör Carrie (SJP) byte av kläder i den nya filmen som kommer snart. Sjukt. Finns det ens så mycket scener? Och med de andra tre huvudrollsinnehavarna blir det nästan 300 klädbyten. Hur hinner de? Vems pengar använder de? Hur kan jag få tag på de pengarna?

Annars är bra mattetermer: siffra, ruta, streck, lika många (läxa till fredag (i morgon)).


Tre olika outfits. Två olika par skor dock.

Giuseppe

Så. Nu har jag haft min första dag med mina nynya elever. Som tur är ska jag inte få de extra 4 eleverna jag egentligen skulle ha. Nu får jag en grupp på 9 elever. Mer lagom, men ändå mycket för det jobb jag ska göra. 5-6 stycken skulle vara perfekt. Det har verkligen varit en turbulent dag i dag. Synd om de nya eleverna att det skulle börja så. Men men, det blir nog bra till slut. Jag hoppas att de kan lära sig svenska av mig. Det är bra att de får ha mig som lärare, så de lär sig svenska, inte skånska. Haha. Trots att jag har en småländsk språkmelodi (blir mer och mer skånsk nu dock) så har jag de vanligaste uttalen på de flesta ord. Jag har vanliga r och inga onödiga diftonger.

Nu har jag på Fotbollskväll och zappar lite till Kobra. Idag är det lite crazy, då programledarna har bytt program med varandra. Trefvlig idé om man är uttråkad. Måste säga att det blir väldigt mycket fotboll i båda programmen.

Heja Elfsborg!

Jag vill se Aida. Ska nog göra det.

Varför regnar det?

Det blir så mycket tråkigare att fira våren och lyssna på Lunds studentsångare då. Det ska vara sol ju! Årets händelse i Lund bör inte regna bort.