Jag har internet!

Sedan jag fick min nya dator har mitt mobila bredband slutat fungera ibland. Inget jobbigt egentligen, bara att logga in igen. För ett tag sedan började det krångla en massa. Allt gick superduper långsamt. Att öppna en sida kunde ta kanske 10 minuter om den ens öppnade sig alls. Ungefär som modem i mitten av 90-talet. Det kändes fel. Jag fick ringa Tres kundtjänst. Tres kundtjänst är nog den trevligaste kundtjänsten av alla kundtjänster. Fantastiskt. En snäll tjejskulle hjälpa mig att uppdatera modem och sedan uppdatera igen. För det första passade inte mitt program ihop med vista och för det andra kunde Flash 10 göra att modemet slutar fungera helt. För att uppdatera skulle man ladda ner två filer. Jag gjorde det, dock utan framgång. Det skulle ta 4 timmar på min uppkoppling (tar några sekunder annars). Jag väntade tålmodigt och när nedladdningen hade kommit till 99% la allt ner. Hur irriterande är inte det? Jag provade att göra allt på jobbet, men det gick inte. Därför gick jag till Tre-butiken och bytte upp mig till ett bättre modem. Det funkade nästan bra, men stängde ner sig ibland. Kom på (läste) att energisparläget kan påverka anslutningen. Fixade det och nu funkar det! Hurra! Äntligen! Gud vad jag har krånglat. Håll tummen att det kommer hålla i sig nu... Uppdatering: Nu har det lagt av en gång till med massa krångel till följd. Why?

Once upon a time

I dag är jag då hemma. Det gick inte att gå till jobbet, pga mitt trötthet och tunghet i huvudet osv. Jag har alltid dåligt samvete när jag är borta. Inte för jag har varit det mycket, bara ett par dagar när jag skadade mitt finger och en dag senare på hösten då jag mådde dåligt. Måste gå i morgon igen, för det är så mycket viktigt nu, typ nationella prov för niorna att öva inför.

Ni som inte sett filmen
Once, gör det nu. Fantastisk film som berör på ett icke-sliskigt sätt.Onsdagens rapport:

Är i dag om möjligt ännu tröttare. Något måste vara fel.

Blev rörd i går när Obama blev president. Yes we can!Klagshamn

Jag är alltid så sjukt trött på måndagar. Just nu har jag ont i kroppen av trötthet och fattar inte hur jag ska klara av veckan. Varifrån kommer all denna trötthet?

Min utomhusantenn har börjat krångla. Bara helt plötsligt sådär. Förut funkade den bra, men nu fuknar antingen bara SVT eller alla andra kanaler än SVT. Man vill inte vara utan SVT, men om jag bara ville ha SVT kunde jag lika gärna ha "vanlig" TV. Illa. Däremot är min nya TV fin och smidig.

Nä, te är vad som behövs nu.

Tartuffe!

(Klagshamn är btw den enda stadsdelen i Malmö som ligger längre bort än Bunkeflostrand. Jag förstår att de klagar där)

Nystart

Nu har jag jobbat mina två första dagar VT-09. Låter konstigt med 2009. Året då jag blir gammal. Blir tvungen att köpa vuxenbiljett på SJ (företaget jag hatar mest av alla). No more ungdom.

I alla fall, idag var första dagen med elever och jag är helt slut. Mycket energi gick åt. Många trodde att de fortfarande hade jullov. Många ville prata ifatt all den tid de missat med varandra under julen.

När man sedan inte har planerat något alls för terminen, så tar det ganska mycket energi och tid också. På engelskan börjar jag mest att jobba "vanligt" i boken, för det hinner jag inte superplanera just nu. svenskan tar alltid lång tid att planera. Hoppas det blir relativt bra i alla fall. Tråkigt när man planerar något man tycker ska bli kul och bara får gnäll tillbaka, vilket väldigt troligtvis kommer hända i en klass. Dessutom ska jag prata långtbakhistoria på SO:n som jag inte alls har koll på, så det måste jag läsa in mig på och låtsas att jag kan. Enligt mig börjar den intressanta historian mest med grekerna.  

Annars är jag ganska taggad inför terminen, bara lite trött just nu. God natt!