Påsklov

Jag har påsklov. För tidigt tycker jag. Hellre skulle jag ha veckan efter påsk. Jag ska ju verkligen inte klaga, men jag hann inte riktigt bli trött igen på fyra veckor. Jag har tänkt att jobba en massa, men så har det inte blivit än så länge. Skulle säkert jobba bättre om jag fick lovet etfer påsk. Kanske. Nä, borde ta tag i det nu.

Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini

Fast inte yellow... Ok, sånt här brukar jag ju aldrig göra, men det bara blev av bara farten. Jag drog och tryckte lite och vips, där hade ja min drömbikini typ. Finfin blev den. Om den vinner vinner jag en massa, men det kommer jag ju verkligen inte göra. however, kan vara kul att en gång vara med att tävla. Rösta vettja!




Irriterad!

Den här veckan har jag varit irriterad på grund av en massa saker:

1. Jag ramlade och fick ont i båda knäna. Jag hade ont i tre dagar.
2. Mitt inlogg var det enda som krånglade för en sida där vi skriver våra skriftliga omdömen, och jag måste vara klar med alla fyrornas denna veckan. Irriterad på systemet
3. Någon snodde min tvättid igår. Jag försökte med att ringa på och skriva lappar. Efter några timmer fick jag tag på personen och var i upplösningstillstånd. (Skäms faktiskt lite för det)
4. Idag kunde jag inte hitta mina jobbnycklar. Jag hade tappat dem dagen innan på jobbet, men det visste jag inte i morse. Jag var arg så jag sladdade in på parkeringen.

Nu ska jag sluta vara irriterad och bara tänka positiva tankar. Gillar ju mer att vara glad än att vara arg.

My Heart is Beating Like a Jungle Drum

Förra sommarens soundtrack var Emiliana Torrini med Jungle Drum. Oj, vad vi dansade till den vid vaje festligt tillfälle, och gör fortfarande. Nu har den visst blivit populär och ligger på Tracks och allt. Fantastiskt. Påminner mig om den sommaren, som var den bästa hittills, och gör att ja verkligen ser fram mot nästa vår och sommar med parkhäng, uteserveringar, havsbad och konserter i Malmö. Oj, vad jag längtar!

Emiliana Torrini (bild från last.fm)


Lotta är sig lik

Jag ser att jag fortfarande länkar till en sida om Lotta-böckerna av Merri Vik (a.k.a Ester Rignér-Lundgren). Trevligt. Jag har nämligen fått ett återfall till dessa underbara böcker igen. Jag har börjat köpa dem på Tradera. Letar och letar efter bra priser. Den dyraste boken kan kosta ungefär 350 kr och den billigaste 1 kr (plus frakt då). Det finns 47 (!) böcker sammanlagt. Jag har väl ungefär hälften nu. Alla som inte läst dem. Ni borde! Rignér-Lundgren som skrivit böckerna var lärarinna och trycker in alla möjlig kunskap i böckerna på ett fint sätt. Mycket dikter och dylikt. De får mig alltid vilja leva på den tiden (60-70-tal mest) och gå på konditorier och äta vaniljhjärtan och dricka Merry, äta laktritsbåtar och mjölkchoklad, gå in i sybehörsaffärer, tobaksaffärer och andra små butiker, vilja gå på bio, åka ut till någon stuga på landet, läsa böcker, gå i skolan och få de gamla bokstävsbetygen, dansa vals och foxtrot, ha på mig klänningar med mycket vidd och sånt.

Nu läser jag "Bra gissat, Lotta". Då träffar Lotta Mick för första gången och de sätter upp en teater på skolan. Hon börjar också förstå att hon kanske håller på att bli kär (dock inte i Mick). Fin bok.