Nostalgia

I dag jobbar jag. Jag ska rätta massa prov och planera in lite nya arbetsområden. Jag tänkte använda mig lite av sådant jag har gjort på min VFU i Linköping och därför började jag rota i mina gamla pluggsaker. Oj, va mycket och kul jag har gjort! Jag blev nästan rörd på något sätt. Alla gamla arbeten och tentor, vissa bättre än andra. Mest nöjd är jag med min Shakespearetenta då jag fick 47 poäng och "an excellent paper" skrivet på av Margaret Omberg. Tänk alla dessa tentor. Oj, vad mycket kunskap man har haft i sig under åren. Allt finns ju inte kvar, men förhoppningsvis finns det där någonstans att plocka fram när det behövs. 

När jag tänker på min studietid tänker jag också på Stina. Vi läste ju allt utan två små kurser ihop. Vi jobbade ju så grymt bra ihop ju! Bästa studiekamraten ever! Hittade ett anteckningsblock från engelskan då Stina kom på ett nytt sätt att skicka sms, nämligen genom post-it-lappar (sticky notes). Exempel på "sms" jag fick:

"Tänk om man skickade sms på det här sättet... Då kunde man inte skicka till någon långt borta och då vore det ju meningslöst. Over and out."

"SMS. "Esta mañana hemos vista hierba." sa Christobal Colon när han var i vad han trodde var Indien men det var ju Amerika. Det betyder: I morse hittade vi gräs. Han knarkade lite i smyg tror jag"

"Jag tror att folk i den här klassen tycker att jag är en bitch, men det gör inget för jag är en bitch. And I love it! =)"



På Leicester Square 2006

The Winter's Tale

Det har snöat över Malmö. Först trodde jag bara det skulle töa bort som det brukar, vilket det också först gjorde. Igår eftermiddag var det sjukt blött ute, igår kväll skithalt. Jag var läskigt nära att bli påkörd av en bil när jag åkte till Siciliana för att äta med Therese. Tur var att jag inte hade pumps på mig. Då kunde det gått illa.


Från mitt fönster ser gatan helt krispig ut.



Mycket snö på min gård (för att vara Skåneland och Malmö).

Enough!

Nä, hur många gånger ska jag behöva skriva det? One too many times! Grattis Zlatan, men NU är det dags att ge upp Fix You. Den förstörs ju alldeles genom att tjatas ut så där. Synd på en så bra låt.

The Tudors

Ikväll går världens bästa serie, The Tudors! Dock går den så sent, så jag orkar inte vara uppe och se. Det är därför man har en sådan där superbra box som spelar in hela serien åt mig. Bara en smidig inställning behövs och den spelar in alla avsnitt. Grymt bra. Rekommenderas. Jag kan också pausa och spola på den fantastiska boxen som har en hårddisk där jag får plats med grymt många filmer.

Tillbaka till The Tudors. Den handlar då om den mysiga och trevliga engelska kungen, Henry VIII. Verkar ha varit en sympatisk människa. Ni som känner mig vet att jag är lite obsessed with Englands historia och då i synnerhet 1500-1600 ungefär. Så otroligt roligt! Serien utspelar sig då Henry är obsessed with Anne Boleyn och försöker skilja sig från sin första fru Katherine. Trots att jag vet hur allt går är det verkligen superspännande. Tudors är alltså efternamnet på kungasläkten som slutar med Elizabeth I (för att hon inte gifte sig och fick barn) som var dotter till Henry och Anne. 

               
                            Henry och Anne i serien. Snygga som få.

                  
                            Sjukt lik den riktiga Henry? Anne var nog ganska snygg ändå.

Socialisering

Sitter på jobbet. Ska snart börja min sista lektion för dagen. Puh! Är trött. Vill helst sluta nu. Ska fika och fixa efter skolan. Helst träna också. För övrigt känner jag mig inte på topp just nu. Usch. Men what to do?


Flee Fly Flo

Nu är snart mitt lov slut. Det har varit skönt att få betald ledighet. Min första, men absolut inte min sista. Bara sju veckor till jullov. På lovet var jag mest i Vetlanda och vilade. Oj, vad jag behövde vila. Helt totalt slut var jag. Jag antar att det är så när man är ny lärare. På något sätt är man på helspänn hela tiden och försöker ta in så mycket som möjligt. Om man dessutom har jobbiga klasser blir det än värre. Nu har jag ny energi. Ojojoj, vilka lektioner jag kommer att ha.

Igår var jag fluga.

Fluga.