Good Day

Vilken underbar dag för lite aerobics! Äntligen ska jag börja träna igen efter ett för långt uppehåll. Uppehållet var faktiskt inte så självvalt. Jag åkte på en otroligt seg förkylning i höstas. Den ville inte släppa mig förrän efter jul någon gång. Nu är jag fri!

Detta är en bra vecka! Mycket bra händer hela tiden.

It's gonna be alright, no matter what they say
It's gonna be a good day, just wait and see
It's gonna be alright, cause I'm alright with me
It's gonna be, it's gonna be, it's gotta be

Fyndigt Lotta!

Nyss tog jag mig ett glas vatten. När jag druckit ur tittade jag ner i glaset för att se vilken siffra det var där, precis som man gjorde när man var liten. Då stod siffran i botten för hur gammal man var. Helst ville man vara typ 16 år då. Idag var jag 47.

I dag är jag inte längre pank. Hurra!

Jag älskar att fynda! Jag har gjort några ordentliga fynd idag till det sammanlagda priset av 300 kronor istället för 1200 kronor. Det är en viss skillnad ju. MQ på Tornby hade ombyggnadsrea och en massa kläder i min storlek. Det blev till slut en jättefin tunika/klänning i svart och ett vitt linne, båda från Twist and Tango. På Vero Moda fyndade jag en klänning i 60-talsstil. Jag älskar att fynda! 

snow

Or as a little snow, tumbled about,
Anon becomes a mountain

 

Jag är ändå lite trött faktiskt.

Jaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!1 Sista tentan, troligtvis någonsin, är gjord! Helt underbart! Om det bara går vägen nu, men det hoppas jag på. Jag borde i alla fall skrapa ihop poäng till ett G, men man vet aldrig. En sådan här tenta kan vara lite lurig. Det är nämligen essäsvar och man vet inte riktigt vad läraren är ute efter alltid. En reflektion: det är omänskligt att lägga en tenta klockan åtta på en lördag. När jag skulle cykla iväg i mörkret klockan halv åtta var det inte en människa som rörde sig utanför mitt hus, och jag bor ändå väldigt centralt. De enda man såg på vägen till skolan var andra studenter com också hade fått den mest usla tentatiden i veckan. Nu är det i alla fall över och jag firade med att ta ett långt bad med bubblor och badfizz. Nu KAN jag inte plugga något förrän på måndag! Istället ska jag gå och städa, gå och damma, gå och sopa med detsamma, annars får jag sparken så jag nuddar marken.

Idag avslutas bloggen med lite H.C Andersen:
Att leva är inte nog. Solsken, frihet och en liten blomma måste man ha.


Brand New Day

Snart är det Grey's Anatomy. Jippie! Perfekt program att avnjuta honungsmelon och te till. As seen on Grey's Anatomy:

 

Hey, hey, hey, hey, it's a brand new daaaaaay!

okrar inter längree

Jag kräks på att sammanfatta! Blir helt konstig i huvudet. Allt snurrar och jag blir dålig på att stava och ramlar på tangenterna. jag blir dadaist.

Juninatten

Äntligen är jag tillbaka på bloggen! Som ni måste ha saknat mig. Längtat och trängtat efter min återkomst, men nu är jag alltså här igen. Nu kan ni pusta ut.

Jag har haft ett väldigt skönt jullov, där jag har kopplat av totalt. Jag vet inte riktigt vad jag har gjort. Jobbat, men bara lite. Mest har jag varit hemma hos mina föräldrar och umgåtts med dem. Ganska mysigt faktiskt. Vi har kollat på mycket deckare, ffrämst på
Lynley. Jag har förstås träffat lite vänner och släkt också. Trevligast var min lilla weekend (fast det var ju inte helg men ändå) hos Erika i Jönköping. Vi var på hockey, den sämsta matchen HV71 spelat på hela säsongen. Huhu.

Nu är jag tillbaka i Linköping och i pluggtagen igen. Jag har verkligen varit dålig på att läsa i jul. Då får man desto mer nu. Det är svårt att plugga när det kommer så mycket tidningar och kataloger på posten. I dag kom La Redoute. Oj, vad jag började längta till sommaren. Vintern kan kvitta när den ändå inte är på rikigt. Sedan läste jag en dikt av Harry Martinsson och längtar än mer.


Juninatten
Nu går solen knappast ner,
bländar bara av sitt sken.
Skymningsbård blir gryningstimme
varken tidig eller sen.

Insjön håller kvällens ljus
glidande på vattenspegeln
eller vacklande på vågor
som långt innan de ha mörknat
spegla morgonsolens lågor.

Juni natt blir aldrig av,
liknar mest en daggig dag.
Slöjlikt lyfter sig dess skymning
och bärs bort på ljusa hav.