Det är alldeles för varmt ute

Hey, jag har helg nu! Underbart! Tentan är gjord och det kändes som om det gick ganska bra. Jag skrev och skrev och skrev och sen gick jag. Samtidigt som Stina, som alltid. Väldigt konstigt det där. Alla tentor vi har haft, och det är ganska många det, så har vi blivit klara nästan precis samtidigt. Som högst har de ena blivit klar kanske fem minuter efter den andra. Det är väldigt konstigt, men vi skriver väl på samma sätt. I dag trodde jag ändå att vi skulle gå på olika tider. Men icke sa nicke. Kul i alla fall. Det är ganska skönt att prata lite om tentan efteråt.

I morgon ska jag gå och julklappsshoppa. Det ska bli sannerligen bli kul. Jag älskar att shoppa julklappar! Jag älskar ju i och för sig att shoppa överhuvudtaget. Jag kan nog inte komma på något jag inte gillar att köpa... Det finns väl vissa saker, men det är inte mycket kan jag säga. Handla mat är t.ex. väldigt skoj. Jag gillar verkligen gå runt i mataffären och kolla in nyheter, jämföra priser m.m. Det slutar alltid med att jag köper dubbelt så mycket än vad jag hade tänkt från början.

Soon the yuletide is coming!

Pluggpaus

Hualigen vad lång tid det tar att sammanfatta världslitteraturen fram till och med 1800-talet. Oidipus!


Varför, Judy min vän?

I dag har jag låten Judy min vän på hjärnan. Varför? Jag vet inte alls. Det är lustigt vikla låtar man får i huvudet. På TV sa de att när man har en låt på hjärnan som man vill bli av med, så ska man sjunga den så mycket som möjligt och också ta reda på text och annan fakta om låten. Jag tror att jag ska köra på den linjen.

Tommy Körberg vann ju med låten på Melodifestivalen 1969. Omröstningen var dock en spännande historia.  När röstningen var avklarad hade Judy min vän och Hej Clown fått lika många röster. Därför tillämpades skiljeomröstning för första gången och detta resulterade i att Judy min vän vann och fick därmed tävla med den i Eurovision Son Contest samma år. Där kom låten åtta och fick som vanligt flest poäng från två nordiska länder, denna gång Norge och Finland. Framträdandet kunde ha blivit en katastrof: precis innan Tommy skulle börja sjunga märkte han att mikrofonsladden satt fast, så han fick dra till i den, så att den lossnade.

Låten är skriven av Britt Lindeborg och Robert Wallis. Den 23 mars 1969 gick låten upp till förstaplatsen på svensktoppen. Låten innebar Tommy Körbergs Melodifestivaldebut.  19 år senare ställde han upp igen, då med låten Stad i ljus
 
Smakprov från texten:


Judy, min vän, vad du är tankfull varför, Judy, min vän?
Judy, min vän, du är tyst och sorgsen varför, Judy, min vän?
Börjar du inse nu att vi båda, jag och du
Kanske aldrig kan bli lyckliga tillsammans, Judy, min vän?


Judy, min vän, du älskar saker villa, tv och bil
Din väg är kantad av lyx och prylar, det är inte min stil
Våra mönster går isär, låt mig säga det så här:
Jag kan aldrig bli den man som du behöver, Judy, min vän


Hurdan är jag? Låt mig förklara
Lever för stunden, en drömmare bara
Detta är min filosofi
Jag vill jämt känna: jag är fri

35253-24


Grattis bloggen!

Hey, min blogg fyller visst ett år i dag! Grattis till den! Hurra, hurra, hurra, hurra!

Göteborg

Jag har haft en underbar helg i Göteborg! Jag måste bara börja med att skriva att jag såg Anders Svensson!!! Jag var en decimeter från honom på gatan! Nästan nuddade människan. Jag blev helt chockad, så jag inte fick ur mig ett enda ord. Jag kunde dock inte låta bli att le. Undra om han såg det. Han sneglade faktiskt åt vårt håll. Efteråt kom jag ju på att jag borde ha sagt något till honom, typ "grattis till guldet, jag är ett stort elfsborgsfan", men då var det ju försent. Jag tittade efter honom sedan, men såg honom inte. Ajaj. Men hey, jag var skiiiitnära honom ju!

Anledningen till att ag var i Göteborg var för att gratulera min syster Emma som fyller 25 år nästa vecka. Det var verkligen en lyckad helg. Väldigt mysig. På fredagen gick vi på stan och jag lyckades med att inte shoppa något all, jag hade inte råd heller. På lördagen skulle jag och mamma göra några ärenden på stan och då kunde jag inte låta bli att köpa en jättesöt topp. Fy på mig! Efter det provade jag en underbar klänning i 50-talsstuk med markerad midja. Ujuj. Jag hade ju inte råd, så jag köpte den inte. Då. Det blev till slut så att jag köpte den i dag, med lite bidrag från föräldrarna. Nu vet jag i alla fall vad jag ska ha i jul och nyår.

I går eftermiddag hurrade vi för Emma och hon fick en massa fina presenter, t.ex. en digitalkamera. I dag var vi och promenerade i Haga. Väldigt mysigt ställe. Där åt vi på ett mysigt kafé. Som sagt, en lyckad helg.  

Emma och jag

Fantastiska gratisprylar!

Detta är helt otroligt, och funkar faktiskt, vad jag har gjort. Gå in här och registrera dig och få grymt bra gratissaker, tex Nintendo GameCube, Dvd-boxar, presentkort, mp-spelare m.m. Kolla in det! Det du behöver göra är att utnyttja erbjudanden, det räcker med ett. Om man är smart behöver man verkligen inte betala något alls. Om ni är skeptiska, läs detta.

The Black Parade

Ibland fastnar man verkligen för en låt. Det har jag gjort nu: Welcome to the Black Parade av My Chemical Romance tycker jag just nu är sjukt bra. Jag gillar, som jag nog har skrivit förut, låtar som byggs upp och blir pampiga. Det känns som om de har lyssnat litegrann på Queen. Synd att jag inte har låten bara. Man kan dock lyssna på den här om man vill, en gång åtminstone.

Uppdatering:
Lite fakta: Låten tog över tre år att göra helt klart. Sångaren i gruppen, Gerard Way, gillar Mew väldigt mycket.

Fotbollsgalan

Detta årets fotbollsgala innehöll mycket som förra årets gjorde. Mycket var en repris, men vissa saker var vidareutveckling på samma tema: Mikael Persbrandt var ju där förra året, då som Zlatans prismottagare, i år var han speakerrösten; dogge och tomtens eskapader var med förra året; reklamen inför galan var precis samma som förra året, förutom att fe hade klippt in Adam Alsing också; musiken när spelarna tog emot priset var som vanligt mycket Coldplay. Annars tycker jag att det var en ganska lyckad gala. Det var inte för mycket pinsamma skämt. 

Grattis Magnus Haglund till tränarpriset! Han tog hem ett av faktiskt två Elfsborgspris. Det andra priset var pris för Fair Play. Elfsborgare är treeevliga människor. Elfsborgsspelare var nominerade lite här och där, vilket sällan händer. Väldigt trevligt. Synd att laget inte fick gå upp på scenen i direktsändning, jag ville så gärna studera de lite i andra kläder än gulsvarta (som för övrigt är väldigt fina kläder). Magnus Haglund har förresten blivit utsedd till Allsvenskans bäst klädde tränare, tillsammans med någon annan, som jag inte kommer ihåg just nu. Kanske Roland Nilsson?

Dessutom tycker jag att det var roligt att Tobias Linderoth, Marcus Allbäck och Fredrik Ljungberg fick priser. Grattis till dem! Ljungberg verkade vara riktigt rörd när han fick ta emot Guldbollen till tonerna av Coldplays Fix You (vilken annars?). Tyvärr vet jag för lite om tjejerna för att tycka till... Jag hejade mest på dem från Linköping. 

Uppdatering:
Kvällens roligaste: Idol-Olas felsägning nr 2. Hahahahaha. Stackars kille.
Kvällens underligaste come back: Take That. Hallå, varför finns de nu? De kan ju knappast vara ett pojkband nu när de nästan är 40 år ju. Dessutom har jag alltid tyckt synd om alla i bandet utan Gary Barlow. Det är ju alltid bara han som får sjunga så det hörs ju. De andra är ju bara bakgrundkör och dekoration. Nöjer de sig med det?  

Strawberry Body Butter

Vem bryr sig om Royal League? Inte så många. Jag gör det inte sädär väldigt mycket heller. Hur som helst så var det väldigt skönt att se Elfsborg vinna en förkrossande seger mot AIK med 4-0. Det kändes lite som om de befäste guldet där, visade att de verkligen är det bästa laget. Det var konstigt att se en match och vara helt lugn. Det kändes verkligen som om Elfsborg hade kontroll på allt. Kul också att Guliganerna ropade "SM-guld" hela tiden. Bra att strö salt i såren på AIK.

I går fick vi äntligen klart brevet som ska skickas med vår demo när den skickas iväg till olika ställen. Det kändes som om vi fick till en ganska bra text till slut. Tack för råden
Robodan! De var användbara. Undra var vi ska skicka demon... Om ni vill lyssna på Emollient, tryck här. Där finns lite smakprov på våra låtar.

Snart ska jag iväg och träna minsann. Jag ser riktigt fram emot det idag, så är det inte jämt. Idag ska vi på aerobics med Jonas Karlsson (nej, inte skådespelaren). Han är väldigt duktig och ganska balettig.

This could be nothing, but I'm willing to give it a try.

Jag borde läsa Brott och straff, eller någon annan av böckerna, Det går an kanske. Istället har jag pratat med Erika i över en timme. Jag var brutal, väckte henne, trots att jag visste att hon vilade sig. Sånt får man tåla som kompis. Varför tar det emot så att läsa mina böcker? Skönlitteratur är ju roligt ju. Jag är grymt stressad över Brott och straff, trots att jag har hört att den inte är så svår ändå. Därför skjuter jag det framför mig istället, vilket inte gör det bättre alls. Äh, det är ju bara att ta upp böckerna och börja läsa.

Livet borde alltid vara som det är ibland. Å andra sidan, för att riktigt uppskatta de bra stunderna, måste livet vara lite tråkigt ibland. Man skulle inte vara lika lycklig om alla dagar var perfekta. När man läser en bok, eller tittar på en film vill man ju alltid att allt ska gå bra för personerna i den, men om allt skulle vara hellyckligt i hela vägen igenom den skulle man ju tappa intresset. Det är svårt att uppskatta det man alltid har. 

Varför är min blogg konstig??

The Moon's a Harsh Mistress

Denna kväll citeras Jimmy Webb:

See her how she flies
Golden sails across the sky
Close enough to touch
But careful if you try
Though she looks as warm as gold
The moon's a harsh mistress
The moon can be so cold

Once the sun did shine
Lord, it felt so fine
The moon a phantom rose
Through the mountains and the pines
And then the darkness fell
And the moon's a harsh mistress
It's so hard to love her well

I fell out of her eyes
I fell out of her heart
I fell down on my face
Yes, I did, and I -- I tripped and I missed my star
God, I fell and I fell alone, I fell alone
And the moon's a harsh mistress
And the sky is made of stone

The moon's a harsh mistress
She's hard to call your own.

SM-GULD!!!!!!!!!!!!!!!!!!1


Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Det gick till slut! Helt underbart! Jobbigt underbar match att lyssna på. Jag är helt svettig och har ont i halsen nu, men det gör inget alls. Vilka hjältar! Detta är den största sporthändelsen någonsin i mitt 23-åriga liv.

SM-guld

I't Almost Christmas Time

Så har den kommit då: årets första snö i Linköping. Känns inte så väldigt skoj just nu, men det är ju ändå november nu, även om det är första dagen på november. Det är ju ändå årets första vintermånad. Linköping är ändå ganska sena med snön, när jag var hemhemma i helgen så snöade det en massa på natten mellan lördag och söndag. Jag trodde knappt det var sant när jag tittade ut genom fönstret innan jag skulle lägga mig. Ännu mer förvånad blev jag morgonen efter då det visade sig att snön hade lagt sig och grannbarnen var ute och åkte pulka och byggde en snögubbe, i oktober! Oktober! Vilken himla konstig höst detta har varit, först var det jättevarmt, som dirket helt plötsligt gick över till jätteregn som i sin tur nu har gått över till snö och "mycket under normal medeltemperatur för årstiden". Weird helt enkelt. Stackars Elfsborg om de får spela sin sista match på söndag i snö. Äh, de har ju i alla fall konstgräs.  

Ett roligt nöje är att leka med Einstein. På
den här sidan kan man få Einstein att skriva vad man själv vill. Kul. Han blir liksom en helt annan människa då. Jag ska få honom att vara lite engelsklärare tror jag.